AK PARTİ 18. YAŞIN KUTLU OLSUN

Berk MÜHÜRDAROĞLU
14 Ağustos 2001 tarihinde Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından kurulan AK Parti'nin, her dönemde gücünü milletten alarak, milletin takdirini kazanarak bugünkü konuma ulaşmıştır.

AK Parti, Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milletinden aldığı irade ve inançla 18 yıldır sağlam adımlar atıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği hem bölgede hem de dünyada güçlü duruşumuzdan hiçbir zaman ödün vermedi. Bundan sonrası artık diplomasi olacaktır, birlik ve beraberliğin güçlenmesi AK Parti’nin temel başarısıdır. 

TÜRK MİLLETİNİN UMUDU AK PARTİ 

AK Parti Türkiye’nin zengin kaynaklarına, genç ve dinamik nüfusuna, tarihi ve kültürel mirasına, köklü devlet geleneğine, Türk milletini dini ve milli değerlerde buluşturan dayanışma ruhuna güvenerek yola çıktığı bunda da ne kadar haklı olduğunu bugün daha net olarak görüyoruz. AK Parti’nin doğuşu tamamıyla toplumsal bir istekten kaynaklanmıştır. Bu coğrafyada binlerce yıl birlikte yaşayan, ortak kaderi paylaşan Türk halkının tüm değerlerini içerisinde barındıran AK Parti milli iradeye saygı duyan, gücünü milletten alan bir parti olarak her daim halkın umudu olan bir siyasi anlayış olduğuna her daim inanıyorum. 

AK PARTİ'NİN FARKI 

17 yılda Türkiye’yi daha güçlü hale getiren büyük projeleri yaşama geçiren AK Parti Türkiye’yi dünyada sözü geçen bir ülke konumuna getirmiştir. Türkiye 17 yılda çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır, ancak Türk milletinin her seferinde yaşanılan sıkıntıları yine milletin güvenini kazanan bir anlayış olduğu için millet gücüyle tüm kötücül olayları bertaraf edildi. Bundan sonraki süreçte her zaman olduğu gibi, ülke ve millet için geleceğe daha sağlam bir şekilde yürüyecektir. AK Parti demek Türkiye demek Türkiye demek AK Parti demektir. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi çok daha ileriye götürme adına milletimiz ile omuz omuza hareket ederek 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize inanç ve azimle yürüdüğünü görüyoruz. AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü tebrik eder, ülkemize ve milletimize hayırlara halas olmasını temenni ederim.18. yaşın kutlu olsun AK Parti... 

CONTEMPORARY İSTANBUL 2019’A GERİ SAYIM 

Contemporary Istanbul, her yıl eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında bir araya getiriyor ve İstanbul’u merkezine alarak 13 yıldır şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyonerler için bir platform oluşturuyor.

İsmini sanatsal çeşitlilik kavramıyla özdeşleştiren Contemporary Istanbul, çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve Türkiye’nin dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için de çalışmalarını sürdürerek, farklı projeler ile yıl boyunca sanatseverler ile buluşuyor.

Contemporary Istanbul bu sene 12-15 Eylül 2019 tarihleri arasında 14. kez kapılarını Türkiye’den ve dünyanın pek çok farklı ülkesinden çağdaş sanat galerilerine, sanatçılara, koleksiyonerlere ve sanatseverlere açacak.

BÜLENT YAR 'IN YENİ KİTABI 

KADER GAYRETE AŞIKTIR 

İş hayatı insan ömrünün çok büyük bir kısmını kaplıyor. Ailelerimizden, sevdiklerimizden, gençliğimizden, enerjimizden çalıyor. Üstelik iş yaşamında öğrencilik hiç bitmiyor...

Dijitalleşen dünyamızda her gün yeni meslekler ortaya çıkıyor, gençlerin iş yaşamına bakışı farklılaşıyor. Artık iş yerlerinden değil, evden veya kafeden çalışmak önem kazanıyor. Yeni dünya düzeni sadece kavramlarıyla değil, yeni iş modelleriyle de yaşamımızı etkiliyor.

Duygusal zekâ, X kuşağı, Z kuşağı ve daha pek çok yeni kavramıyla dijital dünya, iş yaşamını avucunun içinde tutuyor. Bülent Yar bu kitabında, kendi deneyimlerinden ve başarılı iş insanlarının öykülerinden de örnekler vererek, iş dünyasının değişen dinamiklerine karşı neler yapılması gerektiğini anlatıyor. 

BEREN SAAT'İN NETFLIX DİZİSİ ATİYE 

Başrol oyuncuları arasında Beren Saat’in de bulunduğu Atiye dizisi daha yayınlanmamışken bile izleyiciler tarafından büyük ilgi topladı. Oyun kadrosunda Beren Saat’in yanı sıra Metin Akdülger, Mehmet Günsur ve Melisa Şenolsun bulunmakta. 

Dünyanın en çok tercih edilen dizi izleme platformlarından olan Netflix bünyesinde yayınlanan Türk dizilerine bir yenisi daha ekleniyor. Hatırlanacağı gibi Hakan Muhafız dizisi Netflix kapsamında yayınlanan ilk Türk dizisi olmuştu. Atiye dizisi ise ikinci Türk dizisi olarak izleyici karşısına geçecek.

Diğer yandan uzun zamandır herhangi bir yapımın kadrosunda göremediğimiz Beren Saat’in sonunda izleyici karşısına geçecek olması da heyecan veren konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Atiye dizisi

Dünya’nın Uyanışı isimli kitaptan esinlenilerek, Şengül Boybaş tarafından ortaya konan dizi, İstanbul’da ailesi ve sevgilisi ile durağan bir hayat yaşayan ressam Atiye’nin Göbeklitepe’de bulunan bir sembol sonrasında hayatının akışının değişmesi anlatılıyor.

Kazı çalışmalarının bölgede başlaması sonrasında bu kazının sorumlusu Erhan, Atiye’nin bu sembolle olan ilginç ilgisini fark eder. Atiye ise gerçek hayat ile ruhani hayatı, geçmiş ile geleceği sorgulamaya başlar…

Dizi ne zaman Netflix’te yayınlanacak? 

2019 senesinin mart ayında çekimlerine başlanan Atiye dizisi, ilk sezonun çekimlerini sonlandırdı. Bu sene bitmeden evvel bölümlerinin yayınlanacağı ifade edilen dizinin ikinci sezonunun çekimleri de hız kesmeden başladı. Bakalım Atiye rolüyle Beren Saat izleyicilerine neler yaşatacak heyecanla bekliyoruz. 

GÜNÜN SÖZÜ 

İnsanların fikir ve yaklaşımları türlü türlüdür; ve dünyanın gelişmesi bu yaklaşımların çeşitliliği ile gerçekleşir. 

BİRUNİ