AK PARTİ'Lİ BELEDİYELER

Neşe BERBER 19 Şub 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Abdülhamid Han'ın 100. Ölüm Yılı ve Kudüs'ün öne çıkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyeti ile herkesin dikkatini çeker olmuştu.

İlginçtir, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan neye dikkat çekerse, kimileri bu söylemler üzerinden hemen bir paket program hazırlayıp, o konuların uzmanı kesiliyorlar. 

Bunu da bir kazanç kapısına çevirerek, özellikle de Erdoğan’ın sözünün "emir-demiri keser" anlayışı ile AK Partili belediyelerin "hayır" diyemeyecekleri programlar ile kapıları çalıyorlar. 

AK Partili belediyeler de, kendilerini gösterebilmek ve sırf cumhurbaşkanının gözüne girebilmek ve de "metal yorgunu" olmadıklarını bir şekilde göstermek adına kimdir, nedir araştırmadan, içeriğine derinlemesine bakmadan sadece başlık üzerinden -ne yazık ki- bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapar oldular. 

Neredeyse organizasyonların yarışır olduğu bu dönemde, belediyeler bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ve bütçelerini aktarmaya devam ediyorlar. Oysa organizasyonların derinlemesine araştırılıp iyice incelenmesi, özellikle de içinde olduğumuz bu dönemde daha da bir hassasiyet gerektiriyor. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile de bilinen, gazeteciliği ile de gündem belirleyen meslektaşımız Cengiz Er’in sahibi olduğu superhaber.tv sitesinde bir haber dikkatimi çekti.

Okuduğumda tam da benim altını çizmeye gayret ettiğim teoriyi destekler nitelikte olduğunu fark ettim. "Günün ‘FETÖ’ sorusu" ve "AK Partili belediyeler ve TÜGVA Talha Uğurluel’de ne buluyor?" başlıklı haberde ileri sürülen iddialar hayli ilgi çekiciydi.

 İşte o iddiaların konusu olan haber: 

”Hakkında FETÖ incelemesi yürütülen Talha Uğurluel'e AK Partili belediyeler ve bazı vakıfların anlaşılamaz ilgisi sürüyor. Daha önce Üsküdar Belediyesi'nin desteklediği ve belediye bütçesiyle düzenlenen etkinlikler ile finanse ettiği Uğurluel'e bu kez de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) sahip çıktı! 

FETÖ'cüleri "yurt dışı gezisi" bahanesi ile Türkiye'den kaçırmakla suçlanan Talha Uğurluel, AK Partili belediyeler ve bazı vakıflardan destek almayı sürdürüyor! 

"Osmanlı'nın Şifreleri" ve "Arzın Kapısı Kudüs" gibi kitapların yazarı Talha Uğurluel'in ismi son dönemde sıkça 15 Temmuz hain darbe girişiminin planlayıcısı ve uygulayıcısı FETÖ ile birlikte anılıyor. 

Kullandığı aracın plakası "FG" olan, bazı FETÖ'cülere yönelik övgü dolu sözleriyle hatırlanan Talha Uğurluel'in şüpheli ilişkileri de dikkat çekiyor.

Son olarak, Talha Uğurluel'in Kudüs'e "tarih turu" olarak lanse ettiği gezilerin aslında "FETÖ'cüleri yurt dışına kaçırma operasyonu" olduğu iddia edilmişti.

Kısa süre önce savcılığın, bazı ihbarlar üzerine, konuyla ilgili inceleme başlattığı ortaya çıktı.

Ancak medyada konu ile ilgili çok sayıda haber yer almasına karşın, AK Partili bazı belediyelerin Talha Uğurluel'e verdiği destek dikkatlerden kaçmıyor.

Uğurluel bir süre önce Üsküdar Belediyesi'nin "Kudüs" ve "Mekke" konulu etkinliğine davet edilmişti. 

Üsküdar Belediyesi himayesinde "Arzın Kapısı Kudüs" isimli bir program düzenleyen Talha Uğurluel, etkinliği Twitter hesabından duyurmuştu.

Talha Uğurluel İzmit etkinliğini görünce İzmit Belediye Başkanına soruyorum nedir bu işin aslı siz mi davet ettiniz diye? Gelen bilgi şu yönde… Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmit şubesi Talha Uğurluel'in organizasyonunu sağlamış. Tabi TÜGVA’da AK Parti genel merkezinden onay aldıklarını söyleyerek bu organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Talha Uğurluel’in Abdülhamid Han ve Kudüs konulu organizasyonları AK Partili belediyelerden, Üsküdar Belediyesi, İzmit Belediyesi, Trabzon Belediyesi, Antalya Belediyesi en son organizasyon yaptığı yerler…

Son olarak baktığımızda Talha Uğurluel’in bu kadar iddia ve suçlamalar ile adının anıldığı halde, AK Parti yada TÜGVA’dan bir açıklama gelmemesi…"

İşte iddialar böyle… 

AK Partili Belediyeler  ve de son günlerde adı geçen bu tarihçi kişinin organizasyon için gittiği İzmit Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Antalya Belediyesi, Trabzon Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve daha başka birçok belediye ile birlikte TÜGVA’nın il yöneticileri bu iddiaları araştırıyor mu?“

Konuştuğum birkaç belediye başkanının özellikle, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in bu konulardan haberdar olmadığını anlıyorum. Özellikle Nevzat Doğan konunun üzerinde durdu. Hatta araştıracağını söyledi.