Vakıf Katılım web

AKLIM ALMIYOR!

Aslı SERTDEMİR 31 Ara 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Bundan 15 yıl evvel, Recep İvedik diye bir adam hayatımıza girdi.

Bundan 15 yıl evvel, Recep İvedik diye bir adam hayatımıza girdi. Recep, ülkemde bir film karakterinden öteye geçti. Milyon izlenme ile başta beni ve benim gibi düşünen çok kişiyi şaşırttı. “Hayatta tutmaz! Kim izler bu filmi?” dediğim iş, gişe rekorları kırdı. Saçma sapan replikleri, çoluk çocuk herkesin ağzında dolaşır oldu. Bu ilgi karşısında Şahan, hiç vakit kaybetmedi. 1 yıl sonra “Recep İvedik 2” filmini çekti. 2010’da “3” vizyona girdi. 2014 yılında “Recep İvedik 4,” yine büyük ilgi gördü. Şahan durmadı, devam etti… Recep İvedik 5’i de çekti. Ardından 2019 da “6” izleyenleri ile buluştu. Her bölüm bir öncekinden daha fazla izlendi. Sadece sinemada değil… Yayınlandığı kanallarda da gün birincisi oldu.  Şahan Gökbakar; başka filmler çekse de hiçbiri Recep İvedik kadar sevilmedi. Başarılı olmadı. Geçtiğimiz hafta “Recep İvedik 7” Disney Plus’ta vizyona girdi. Ve söylenenler doğruysa… Tüm Recep fanları da Disney’e hücum etmiş. 1 milyonun üzerinde kişi “Recep İvedik 7” filmini izlemek için Disney’e üye olmuş. Ne Recepmiş be… Cidden aklım, dimağım hala almıyor.  Bu denli vasat bir iş ve karakter nasıl tutar? Demek ki ülkem Receplerle doluymuş.

Yılbaşı gecesi

Yılbaşını evde geçirmeyi düşünenler, yaşadı… 2022’yi Gülse Birsel’in “Yılbaşı Gecesi” filmiyle bitirebilirsiniz. 30 Aralık, yani dün Disney Plus’ta vizyona girdi. Filmin galası da geçtiğimiz hafta yapıldı. Fragmanı bile izlenme rekorları kırdı. Sosyal medyada gündem oldu. Yine birbirinden sevdiğim isimler, filmin oyuncu kadrosunda. Alican Yücesoy, Alina Boz, Ayta Sözeri, Boran Kuzum, Büşra Pekin, Cengiz Bozkurt, Derya Karadaş, Emir Benderlioğlu, Fatih Artman, İrem Sak, Kubilay Tunçer, Nazmi Sinan Mıhçı, Serkan Keskin, Şebnem Bozoklu, Zeynep Güngör ve tabi ki Gülse Birsel…  Okurlarım bilir, genelde konu hakkında pek bilgi vermem. Ama merak edenlere için bir cümle tüyo vereyim. Birbiriyle asla bir araya gelmemesi gereken insanlar, “Yılbaşı Gecesi” yanlışlıkla bir araya gelir. Ve olanlar olur. İşin aslı astarı; benim bu filmi izlemem için Gülse Birsel ismi yeterli. 

Hoşça kal!

Saatler sonra koskoca bir yıl bitiyor. Bize tüm yaşattıklarına rağmen 2022 bence güzel bir vedayı hak ediyor. 2022 hepimizi ayrı yerlerden sınadı. Türlü, tuhaf şeyler yaşattı. Her yıldan farklıydı. Sınavı da verdiği ders de ödettiği diyette farklıydı. Belki de budan 2022’den herkes değişerek çıktı, çıkacak.  Bilmem farkında mısınız? 2023’e her birimiz bambaşka kişiler olarak giriyoruz. Ve ardımızda bırakıyoruz, eski bizi. Ardımızda bırakıyoruz… Artık olmayan işleri akışına bıraktık. Zorlamıyoruz! Dost sandıklarımızı saldık, gönderdik geldiklere yere. Kıymet bilmeyen sevgiliyi, aldatan kocayı, söküp atık hayatımızdan. Unutulmayanları unuttuk. Ne eski kızgınlıklar ne eski küslükler kaldı içimizde. Hepsini ardımızda bıraktık. Belki eskisi kadar umutlu değil ama daha sakin daha bilinçli bambaşka bireyleriz artık.Tüm aldıkların ve verdiklerinle hoşça kal 2022!