ALLAH SİZE ŞAHİN VİCDANI VERSİN!

Arzu ERDOĞRAL 04 Ağu 2021

Arzu ERDOĞRAL
Türkiye ile eş zamanlı gerçekleşen dünyanın birçok noktasındaki yangınları birbirinden ayrı düşünmemiz gerekiyor.

Ülkemizde 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde ortaya çıkan yangınlarda yazıyı yazdığım dakikalarda 150 adet orman yangınının 137'si söndürülmüştü.

Türkiye ile eş zamanlı gerçekleşen dünyanın birçok noktasındaki yangınları birbirinden ayrı düşünmemiz gerekiyor. Şeytani akıl Türkiye’yi güçsüz durumda bırakmak ve kaos çıkarmak için düğmeye bastı.

Dünya geneline koronavirüsü ortaya çıkanların her ülkeden farklı bir isteği olduğu ortada!

Terör örgütü PKK'ya bağlı sosyal medya hesaplarında yangınları "Ateşin Çocukları İnisiyatifi"nin çıkardığı belirtildi.

Tekrar Türkiye’ye bakarsak geçtiğimiz yıl da birçok orman yangını çıkarılmıştı.

1990, 1995, 1997, 2000, 2020 ve 2021 yıllarında çıkan orman yangınlarının hepsi PKK tarafından yapıldı.

Muhalefet ve bazı sanatçıların söylemleri ise böyle bir durumdayken insanı çileden çıkarıyor.

Ülkemiz yanıyorken, nefesimizi keserlerken neyin peşinde bunlar!

TOMA’lar Ege ve Akdeniz bölgesinde pek çok orman yangınına müdahale ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İçişleri Bakanlığına bağlı tüm birimlerin yangın söndürme faaliyetlerinde aktif olarak görev başındayken CHP Milletvekili Alper Atnmen, Mahmut Tanal ve İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Ege ve Akdeniz bölgesindeki orman yangınlarında TOMA'ların kullanılmadığını iddia etti.

Göz göre göre nasıl bir yalanın içine girdiniz siz?

İnsanları evsiz bırakan, tarım arazilerini ve ağaçları kül eden, yaban hayatını bitiren, hayvanları yakarak katleden PKK ile nasıl olur da siz yan yana durmaktan hicap duymuyorsunuz?

Sahte hesaplar ile ülkemizi sözde kampanyalar ile küçük düşürenleri değil de halen hükümetin altını oymaya niye yelteniyorsunuz?

Bunun için orman yangınlarının çıkması fırsat mı oldu size?

Yangınları canla başla söndürmek için uğraşanlar karşısında hiç mi yüzünüz kızarmıyor?

Hayatını kaybedenler ne ifade ediyor?

Yangını söndürmeye çalışan ekibe su ve ayran götürürken yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in bizlere bıraktığı insanlıktan pay almak herkese nasip olmuyor işte!

Sadece Marmaris'teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 personelle müdahale edildi.

Çıkmış birileri sahipsiziz diyor öteki Türkiye'deki orman yangınlarının ardından sanatçılar sözde otel yapılması ihtimaline karşı harekete geçiyor. (Oyuncu Burcu Biricik, ormanlık alanlara otel yapılması halinde oraya adımını atmayacağını belirtirken şarkıcılar Murat Boz ve Kenan Doğulu da oraya adım atmayacaklarını ve konser vermeyeceklerini belirttiler.)

Bunların beyni yanmış.

Hakikaten yapılanı görmeyip kendi kafasında olasılık üretenler, bu kadar mı iktidardan nefret ediyorsunuz, sandık kurulduğunda gider oyunuzu kime isterseniz verirsiniz.

Devletimiz bir yandan yangınları söndürmeye çalışırken diğer taraftan nefreti yangını çıkarana duymayanlara laf anlatmak durumunda kalıyor.

Ne hakkınız var buna!

Dahası gerçeğe de inanmıyorsunuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi; Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Allah’ın izniyle Türkiye, bu yangınların izlerini kısa sürede silecektir.