ALMAN IRKÇILARININ SON HEDEFİ: MESUT ÖZİL

İlnur ÇEVİK 25 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Sonunda Mesut Özil'i zıvanadan çıkardılar ve o da Alman futbol milli takımını bıraktığını ilan etti… Bütün kabahati ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la resim çektirip ona forma hediye etmesi… Bunlar Alman ırkçılarını delirtmeye yetti.

Özil’e karşı yapılan kampanya Almanya’da ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ne kadar toplumun derinliklerine nüfuz ettiğini ve hatta kendilerine demokrat diye tanımlayan Almanların bile bilinçaltında ne kadar bu konuda tutucu davrandığını gösteriyor…

Son yıllarda Alman ırkçıları ve Neo-Naziler her gün artan oranda Türklere ve diğer yabancılara saldırıyorlar, işyerlerini tahrip ediyorlar. Bir sürü cami tahrip ediliyor.

İşte bu Merkel yönetimi için ciddi bir tehlike…

Özil etrafında koparılan kıyamet tam manasıyla bir kaşık suda koparılan fırtına gibi… Yok, efendim Mesut Özil’in davranışı Alman milli takımının moralini o kadar bozmuş ki Almanya Rusya’daki Dünya Kupası Futbol Finallerinin daha ilk grup maçlarında elenmiş… Yok, efendim Mesut iyi bir futbolcu değilmiş…

Almanya 2014’te Dünya Kupasını kazanırken kimse ona dil uzatmıyordu… Almanya kazanırsa Mesut iyi kaybederse çok kötü…

Ama Alman televizyonları Mesut Özil hakkında araştırma yapmış ve milli takımın en çalışkan ve üretken futbolcusu olduğunu istatistikler göstermiş… Ama zaten mesele Özil’in futbolu değil. Neden Türkiye ile hala bağları var… Neden Alman toplumuna entegre oldu da asimile olmadı? İşte dertleri bu!