Vakıf Katılım web

​ALT GELİR GRUBUNA İNDİRİMLİ KONUT DÖNEMİ KAPIDA MI?

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Gayrimenkulde yeni sezon başladı.

Gayrimenkulde yeni sezon başladı. Yeni heyecan, yeni projeler meydana çıktı. Parası olan, kredibilitesi olan, hayalleri olanlar proje seçme sürecine dahil oldu. Ancak bazılarının hala hayalleri olsa da umudu az, yeterli tasarrufu yok. Onlar TOKİ gibi sosyal konut projesi üreten nadir kurumların projeleriyle ilgileniyor, ancak o projelerin konut sayıları da talebi karşılamaya yetmiyor.

Geçtiğimiz günlerde eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar ortaya bir fikir attı. Halkalı'da yeni bir projeyi hayata geçiren Erdoğan Bayraktar, fikri ortaya atmakla yetinmeyip aynı zamanda hayata da geçirdi. Konut projesinin yüzde 10'u alt gelirli vatandaşa % 35 indirimle satıldı. 391 konut ve 26 ticari üniteden oluşan projede evlerin yüzde 10'unu alt gelirliye ayırdıklarını vurgulayan Bayraktar, "Evleri yüzde 35 indirimle verdik. Çocuklu ve hiç evi olmayan aileleri seçtik. Her şeyi devletten beklememek lazım. 300 ve üzeri konut yapan firmalar projelerinden yüzde 10’luk bölümü ayırsa çok şık olur" dedi. 

Gerçekten de herkes yapsa çok şık olur. Kulislerdeki bilgiler de bu konuda umut verici. Konutta sosyal dönüşüm başlıyor dedirtecek cinsten.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri özellikle İstanbul'un merkez ilçelerinde arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sosyal konut üretmenin neredeyse imkânsız olduğunu dile getiriyor. 

Markalı konut temsilcileri, orta gelir grubundaki vatandaşlara zaman zaman düzenledikleri kampanyalarla ulaşmayı amaçlıyor. Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşlarından biri olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, dernek olarak önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye hazırlanıyor. Kulislerdeki bilgilere göre, GYODER üye firmalarla öncelikli olarak şehit yakınları ve gaziler olmak üzere, konut ihtiyacı olan ancak yeterli parası olmayan vatandaşların konut sahibi olması için görüşüyor.