Vakıf Katılım web

AMAZON KADINI ESTİ GEÇTİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İstanbul'un en önemli konser alanı Kuruçeşme Açıkhava sahnesi Poll Production Polat Yağcı sayesinde Türkiye'nin sanat severleri için tekrar büyük bir ihtişamla kentin en önemli konser alanı oldu.

İstanbul’un en önemli konser alanı Kuruçeşme Açıkhava sahnesi Poll Production Polat Yağcı sayesinde Türkiye’nin sanat severleri için tekrar büyük bir ihtişamla kentin en önemli konser alanı oldu. Paraf sponsorluğunda gerçekleşen konserler serisinin bu seferki konuğu Amazon Kadın Gülben Ergen’di. Gülben Ergen’i nasıl kaleme alayım dediğimde birkaç sayfa yazıp yok bu yazılar Gülben Ergen’i anlatmaya yetmez diyorum. Çünkü Gülben Ergen için bir kitap yazmam gerektiğini fark ediyorum. Bir Amazon Kadının Nasıl Sanatçı olur kitabını Gülben Ergen’in başarılarını bir romana dönüştürmek için kolları sıvamak geliyor aklıma. Gelecek zamanın projesi olabilir. Üniversite kürsüsünde bile öğrencilerime bu ülkenin örnek alması gereken bir sanatçısı var diyorum ve demeye devam. Gülben Ergen şarkılarını iletişim stratejisi dersinde  anlatmışlığım vardır. Şimdi esas konumuz Gülben Ergen’nin uzun yıllar unutulmayacak olan Kuruçeşme Açıkhava konserine...

Sahneye ağaçlar içerisinde çıkan Gülben Ergen, Kuruçeşme’yi bir anda ormana çevirdi. ‘Yeşili koruyalım’ sloganı ile konsere özel botanik konsept hazırlayan sanatçı, seyircisinden tam not aldı ve benden de. Gülben konserleri her zaman şıktır ve elegandır. Uzun zamandır büyük bir titizlikle hazırlandığı konserinin ilk yarısında Raisa Vanessa imzalı dore elbise giyen Gülben Ergen, güzelliği ile göz kamaştırdı. Kuruçeşme’ye özel repertuar hazırlayan sanatçı en sevilen şarkılarını kendini dinlemeye gelen binlerce hayranı ile birlikte söyledi. Konserin ikinci yarısında Gülben Ergen’in seyircisine büyük bir sürprizi vardı. ‘Şıkır Şıkır’ şarkısını söyleyen Ergen’in sahnesine Mustafa Sandal konuk oldu ve ikili muhteşem bir düete imza attı. Gülşah Saraçoğlu imzalı taşlardan oluşan bir elbise giyen Ergen, kostümü ile de ‘şıkır şıkır’dı.

Gülbe Ergen, başarılı performansı ile unutulmayacak bir geceye imza attı. Gülben Ergen’nin  GN markasının da takipçisi olacağız. Milleti için çalışan üreten bir Amazon kadın Gülben Ergen’e selam olsun.

GÖKHAN TÜRKMEN’DEN FÜTÜRİSTİK KLİP

 Gökhan Türkmen sahne duruşuyla ve yaşamıyla örnek olan sanatçılarımızdandır. Ve Türkmen’den yeni. Bir klip

listelere zirveden giren disco funk şarkılarıyla, bu zorlu zamanda ritmi ve özgürlüğü “7” albümü ile hatırlatmayı amaçlayan Gökhan Türkmen, çıkış şarkısı “Şerefine”nin yakaladığı başarının ardından rock n’ roll tadında disco bir parça olan “Heyecan”a Kapadokya’da fütüristik efektlerle klip çekti. Sözleri Mert Carim’e, müziği Gökhan Türkmen’e ait olan şarkının düzenlemesi Genco Arı tarafından yapıldı. Klipte, şehirden uzaklaşmak isteyen bir adamın hikayesi anlatıyor. Kapadokya Ortahisar’da çekimleri Murat Joker tarafından yapılan klipte, şehrin atmosferi ve dağlık yapısının özellikleri sayesinde uzay temalı fütüristik görsel dijital efektler kullanıldı. Klipte, hayatında her şeyin bittiğini düşünen bir adamın mutluluk ve pozitif enerjiyi yakalamayı amaçladığı anlatılıyor. Yaşamımızdaki güzel şeylerin aslında kendi halinde de akabildiğini, çok istek ve arzulara kapıldığımızda ise hayattaki güzellikleri kaçırabildiğimizi anlatan şarkı, temasıyla kliple bütünleşiyor. Kalabalık bir ekiple tamamlanan video klipte, Gökhan Türkmen 1957 model kabinli motosiklet kullandı. Kariyeri boyunca ilk defa Kapadokya’da video klip çektiğini dile getiren Gökhan Türkmen, bölgenin doğal yapısına ve tarihine hayran olduğunu söyledi. 

HAFTA’NIN KİTABI: ÇOCUKLAR İÇİN

Ve çocuklar merhaba meraklı ikizler Ali ve Ayşe, bir sonbahar günü bahçede karşılaştıkları Kardo’nun sırtına atlıyor, karıncaların yeraltındaki dünyasında arkadaşlık ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir maceraya dalıyorlar! Melike İlgün’ün yazdığı, Tuğçe Karaburçak’ın resimlediği Karınca Kardo, Uçan Fil logosuyla raflarda yerini aldı. Arkadaşlık ve kardeşlik kavramlarını pekiştirirken, bir yandan da karıncaların yaşamları hakkındaki gizemleri keşfedeceksiniz.

GÜNÜN SÖZÜ: UNUTMAYIN Kİ İYİ İNSANLARA HİÇ AMA HİÇBİR ŞEY OLMAZ…