ANADOLU'NUN 4 MEVSİMİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Üç yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinden profesyonel fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları kapak fotoğrafı olarak paylaşan Facebook Türkiye, Anadolu'nun 4 Mevsimi Fotoğraf Yarışması'yla yeni kapak fotoğrafını seçti.

Üç yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinden profesyonel fotoğrafçıların çektiği fotoğrafları kapak fotoğrafı olarak paylaşan Facebook Türkiye, Anadolu’nun 4 Mevsimi Fotoğraf Yarışması’yla yeni kapak fotoğrafını seçti. Foton (Fotoğraf Organizasyonları Derneği) iş birliği ile başlatılan yarışmanın sonucunda kazanan fotoğraflar 3 milyondan fazla takipçiye sahip Facebook Türkiye Facebook sayfasının kapak fotoğrafı olmaya hak kazandı. Yüzyıllardır birbirinden farklı manzaralara ev sahipliği yapan Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden manzara fotoğraflarının yer aldığı yarışmanın jürisinde ise Savaş Fotoğrafçısı Coşkun Aral, Küratör Merih Akoğul, Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Fotoğraf Editörü Murat Gür ve Fotoğrafçı Tanın Helvacı gibi fotoğrafçılık alanının tanınmış isimleri yer aldı. İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış olmak üzere dört kategorinin kazanan fotoğrafları her ay kategorilerine uygun mevsime göre Facebook Türkiye’nin kapak fotoğrafı olarak takipçilerle buluşacak.

JOHN WICK 

Keanu Reeves'in başrolde yer aldığı John Wick serisinin dizisi için hazırlıklar hız kazandı. The Continental olarak bilinen dizi, Ian McShane'in canlandırdığı karakter olan Winston'ın gençliğini anlatacak Sevilen aksiyon serisi John Wick'in dördüncü ve beşinci filmleri bir yandan hazırlanırken, 2017'de ilk kez duyurulan TV versiyonu hakkındaki ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. The Continental olarak bilinen dizi, bir prequel dizisi (öncesi niteliğinde) olacak ve filmlerde Ian McShane'in canlandırdığı karakter olan Winston'ın gençliğine odaklanacak. Lionsgate TV'nin patronu Kevin Beggs, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda dizinin planları ve başrolde Keanu Reeves olmasa bile nasıl görünebileceği hakkında konuştu. Starz, şu anda gösteriye ev sahipliği yapacak kanal olarak ayarlandı. Dizi, The Continental'in kökenlerini keşfedecek ve Winston'ın başa geçiş sürecini anlatacak. McShane, dizide rol almayacağını ancak seslendirme yapabileceğini söyledi. The Continental'da genç Winston ve konfederasyon ekibinin, 40 yıl sonra film serisinde ilk kez tanıştığımız bu otele nasıl girdiği, hangi yollardan geçtiği yer alacak. Keanu Reeves, dizinin yönetici yapımcılığını üstlenecek. Dizi, filmlerin çok öncesini anlatacağı için John Wick yer almayacak ama sezonlar devam ederse günümüzle bir bağ kurulabilir. Starz'ın, pandemi nedeniyle 27 Mayıs 2022'ye kadar gösterime giremeyecek olan dördüncü John Wick filminden sonra The Continental'ı yayınlayacağı bildirildi. Ekip dizi ve filmlerden oldukça umutlu. Marvel Universe ve DC Universe gibi bir John Wick evreni oluşturma konusunda oldukça heyecanlılar. John Wick'in beşinci filmi ise büyük ihtimal, fazla beklemeden 2023 yılında gösterime girecek.

FATMA TURGUT'TAN ONLINE KONSER 

Alternatif rock müziğin güçlü sesi Fatma Turgut, mayıs ayının ilk günü İş Sanat izleyicileriyle buluşacak. Maximum Genç için kaydedilen konserin, İş Sanat YouTube kanalındaki ilk gösterimi 1 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da yapılacak. Sanatçı Bir Varmış Bir Yokmuş, Yalnızlık Senfonisi, Değmesin Ellerimiz, Dağılmak İstiyorum'un da aralarında bulunduğu sevilen şarkılarından oluşan bir repertuvarla izleyicilerin ekranlarına konuk olacak. Fatma Turgut konserinin yanı sıra Cem Adrian, Melike Şahin, Son Feci Bisiklet, Can Ozan konserleri de sezon sonuna kadar İş Sanat ve Maximum Genç YouTube kanallarında izlenebilir.

GÜNÜN SÖZÜ 

BENİ UNUTMA.... BİLİRSİN UNUTULMAK DOKUNUR HER İNSANA

SEZEN AKSU