ANKARA'DA TAN TAŞÇI RÜZGARI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Tan Taşçı rüzgarı esti, hem de ne rüzgar…

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Tan Taşçı rüzgarı esti, hem de ne rüzgar… Yıllardır sadece başarısı ile isminden söz ettiren Tan Taşçı, memleketi Ankara’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 3. yıl projelerini Başkentlilere tanıttığı özel gecede hemşerileri ile buluştu. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen organizasyonda Taşçı, binlerce Ankaralı ile şarkılarını söyledi.

Ankara konserinde "Hayalimi gerçekleştiriyorum." diyerek seğmenleri sahneye davet eden Taşçı, "Hüdayda" türküsünü söyledi ama kimse bu kadarını beklemiyordu. Mansur Başkan’ın da sahneye gelerek Tan Taşçı ve seğmenlerle birlikte Ankara havası oynaması ile bırakın tüm salonun ayaklanmasını Sosyal Medya yıkıldı diyebilirim. Videoları izlerken göz yaşlarıma engel olamadım desem yeridir. Uzun zamandır kalbime dokunan başka bir olay oldu mu hatırlamıyorum. Ne kadar mutlu oldum, ne kadar gurur duydum kelimelerle tarifi yok bunun.

Tan Taşçı ile yıllar önce birkaç defa bir arada bulunup, uzun uzun sohbet etmişliğim var. Zaman çabuk geçiyor araya mesafeler girse de o hep aynı şekilde, kalitesini bozmadan müzik kariyerini zirveye taşıdı. Besteleri, sesi ve kişiliği ile 7’den 70’e milyonlarca kişinin gönlünde ayrı bir yerde Tan Taşçı. İleriye dönük acaba konser verdiği diğer şehirlerdeki Belediye Başkanları bir çılgınlık yapıp sahneye atlar mı acaba? Nasıl da kalbimizi yumuşatan güzel bir davranış. Bize bu duygu yüklü anı yaşattıkları için Tan Taşçı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Seymenlere teşekkürlerimi iletiyor, sabırsızlıkla devamını görmeyi diliyorum.