ANTONY KEMAL'İM...

Funda ÖZKALYONCU
Tüm Yazıları
Oğlumun babası yıllar önce Almanya'da üniversite öğrencisi iken; okul arkadaşı, Endonezyalı çekik gözlü güzeller güzeli genç bir kıza aşık oluyor.

Bu adam kim ? Ben mi doğurdum? Yoooooo…

Oğlumun  babası yıllar önce Almanya'da üniversite öğrencisi iken; okul arkadaşı, Endonezyalı çekik gözlü güzeller güzeli genç bir kıza aşık oluyor... Kadın da yakışıklı adama aşık oluyor… Seviyorlar birbirlerini… Bu güzel genç kız, bazı nedenlerden karnındaki bebeği ile ülkesine dönmek zorunda kalıyor… Babamıza aşık, ama veda etmeden, haber vermeden gidiveriyor. Aradan zaman geçiyor, bebeği doğuyor, adını Antony Kemal koyuyor. Kemal'imiz babasını hiç bilmiyor;  babası da  Kemal'imizi… Yine yıllar geçiyor… Kemal'imiz kardeşi, benim oğlumu araya taraya buluyor…

Film gibi ....

“Bir kedim bile yok” diye , “Bir kardeşim bile yok” diye yıllarca söylenen, ağlayan oğlumun, çekik gözlü, çok tatlı, kocaman bir abisi oluveriyor. Pek seviyorlar birbirlerini, sarılıyorlar, bağlanıyorlar… Aile, sülale, ben “Mama Funda, pek seviyoruz onu… Kemal'imiz o bizim.

Niye anlattım bunları?

Şimdi; oğlum, abisi Kemal ve Kemal'imizin diğer kardeşleri dünyanın diğer bir ucunda buluşmak üzere yola çıktılar… Dünyanın başka ucunda bir dolu kardeşleri var!

Hayatı nasıl anlarsan o… Nasıl kabul edersen öyledir derler ya!

Ne güzel; sorgulamadan, kocaman bir aile olduk…

Doğurduğu çocuğun bir avuç kardeşi...

Hayat bize iyi davrandı..

Kemal'imiz..

Ruh ikizi

Kadın, erkek herkes “ruh ikizini” arıyor... Fallar, burçlar ruh  ikiziniz şu zaman karşınıza gelecek,  bekleyin diye ümit veriyor. Umut içinde telaşlıyız… Sersem gibi kafalarımız, darmadağınığız, şaşkınız, endişeliyiz… Nerede bizim ruh ikizimiz? Nerede şu bizim kocakafalı ruhumuzun ikizi?

Alooooooo neredesin tatlım?..

Sanki ruhumuz, çok temiz… Çok yıkanmış, çok masum. Çok memnunuz ki diğerini arıyoruz…Yıllardan beri bu saçma anlamsız söylem içinde oyalanıp ömür yiyoruz...

Aynaya baktım, ben benden bir tane daha istemem..

Ya siz?

Hadi aynaya…

Funda'ya takılanlar.

Kadın Instagram'dan soruyor. Funda hanım  beğenerek izliyorum. Düsüncelerinizi çok beğeniyorum. Saba Tümer ile arkadaşsınız ALLAH AŞKINA rujunun  markası ve numarası  nedir?... (Cehalet endişesi) Adam benzin istasyonunda arkadaşına yana yakıla “dibine kadar haklıyım abi” diyor... ( Haklılık, sonuna kadar değil miydi ?)