ARAMA KURTARMANIN ÖNEMİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz perşembe günü RadyoBir'deki ASLI'nda Hayat Programıma AKUT Arama Kurtarma Derneği Eğitim Bölümü Sorumlusu Önder Turan konuktu.

Acımız hala çok derin, çok çok üzgünüz. Ülke olarak bu süreci nasıl atlatırız, nasıl toparlanırız hiç kestiremiyorum.

Geçtiğimiz perşembe günü RadyoBir’deki ASLI’nda Hayat Programıma AKUT Arama Kurtarma Derneği Eğitim Bölümü Sorumlusu Önder Turan konuktu. Bu süreçte İskenderun ve Antakya’da enkaz çalışmalarının başında olan Önder Turan bu sürecin bugüne kadar ki en büyük, en zorlu afet olduğunu dile getirdi. Yayında en çok merak edilen ‘Nasıl AKUT gönüllüsü olurum?’ sorusuydu.  Önder’den aldığımız cevap ise;

AKUT kurulduğu günden bu yana gönüllüleri ile ayakta durmuş bir sivil toplum kuruluşudur. AKUT’a gönüllü olmak isteyenler, web sitemizdeki “gönüllü olmak istiyorum” bölümünden başvuruda bulunarak ekiplerin aylık periyotlarla düzenlediği gönüllü tanışma toplantısına, ardından sırasıyla temel afet bilinci ve etik-disiplin semineri oryantasyonlarına katılırlar. Bunları tamamlayan gönüllü adaylarından bir takım evrak talep edilir. Evraklarını teslim ederken 5 form doldurarak imzalarlar. Mülakat aşamasını da tamamlayan adaylar gönüllü olmaya hak kazanır ve AKUT içerisinde faaliyet yürütebilir. 

Ayrıca sorulan sorulardan biride; AKUT’a üye olmak için herhangi bir şart var mıdır? AKUT'a katılmak için sporcu olmak, herhangi bir okuldan mezun olmak, dil bilmek ya da boy veya kilo şartları aranmaz. Gönüllüler yetenekleri ve istekleri göz önünde bulundurularak AKUT’un Lojistik, Kurumsal İletişim, Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynakları gibi farklı bölüm/birimlerinde istihdam edilir. Gönüllülerden operasyonel olmak isteyenler gerekli eğitimleri alabilmek için performans testlerini ve sağlık kontrollerini sorunsuz olarak geçmelidir. Aksi takdirde operasyonel faaliyetlere katılamazlar. Tahmini olarak operasyonel olma süreçlerinde bütün eğitimleri tamamlamak 1-3 yıl arasında değişiklik gösteriyormuş. Sizlerde nereden başlayacağım acaba diye düşünüyorsanız www.akut.org.tr ye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Ve bu süreçte AKUT Arama Kurtarma Derneği ve diğer ekiplerden gerek sahada gerek masa başında emek harcayan herkese hem kendim, hem de ülkem adına teşekkürü borç bilirim. Hakkınız ödenmez, teşekkürler…

Bu Oyuncak Sana Arkadaşım

Beşiktaş Kulübü, bu akşam Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacağı maçta depremden etkilenen çocuklar için "Bu oyuncak sana arkadaşım!" kampanyasını düzenleyeceğini duyurdu. Hadi o zaman bu akşam peluş oyuncaklarımızı sahaya atalım ve hep birlikte depremden etkilenen çocuklarımıza anlamlı bir hediye gönderelim."