ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Neşe BERBER 01 Eki 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Yaklaşık iki ay evvel Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ziyaretleri için Rize seyahatini takip ederek edindiğim izlenimleri halkın talepleri, bana gelen mesajları dikkate alarak 'Her ile Erdoğan gibi başkan lazım' başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu yazıma hem halktan hem de partililerden büyük destek mesajları gelmişti. Hatta tebrik yağmuruna tutulmuştum. Duygularımızı aktardınız diyerek teşekkür etmişlerdi.

‘Her ile Erdoğan gibi başkan lazım’ yazımdan bir paragraf …

‘Dillerden düşmeyen artık yüksek sesle dile gelen tek başkan modeli de “Erdoğan”.. ‘Her ile Erdoğan gibi başkan lazım’ diyorlar. Malum başkanların işi zor, Erdoğan gibi bir başkan ile karşılaştırılıyorlar. Yaklaşan yerel seçimlerde başkan olmak halkın gözünde ciddi emek gerektirecek. Adil, cesur, hızlı karar verebilen, halka soran, halkın isteğine kulak veren, dürüst, kendi çıkarları doğrultusunda değil halkın ve şehrin çıkarları doğrultusunda hareket eden şehrinde aç insanı olmayan mazlumun yanında olan başkan kazanacak’

Birkaç gün önce Ordulu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Artık partiyi ve Tayyip Erdoğan'ın siyasi istikametini taşıyacak insanlarla bu yolu yürüyebiliriz. Partinin sırtına binerek, Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin gölgesine sığınarak siyaset yapma dönemi geride kalmıştır." diyerek AK Parti belediye başkanlarına uyarıda bulunması dikkatimden kaçmadı.

Bu sözler benim yazdıklarımı doğrulamış olması açısından önemli sözlerdi. Dolayısıyla il ve ilçelerde yaşayan halkında isteği bu yönde. Herkes Erdoğan gibi başkan istiyor. Her gittiğim ilde hangi partiden olursa olsun Erdoğan gibi başkan istiyorlar.

Yani Kurtulmuş "Artık partiyi ve Tayyip Erdoğan'ın siyasi istikametini taşıyacak insanlarla bu yolu yürüyebiliriz.’ derken çok önemli bir vurgu yapmış oldu. Belediye başkanlarının çıtasını çok ama çok yükseltmiş oldu. Başkanların bundan sonra Erdoğan’ın gölgesinde siyaset yapma dönemi bitti diyerek kısa süre önce sorun yaşadığı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek “siyasi hayatıma son veriyorum” diyen Enver Yılmaz üzerinden tüm belediye başkanlarına hatırlatma yaptığını bundan sonra başka bir AK Parti ile karşılaşacaklarını, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedirtti. İstanbul ve tüm diğer illerin belediye başkanlarının çok şeyi değiştirmesi gerekecek.

Kurtulmuş, milletin 24 Haziran seçimlerinde, AK Parti'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı yönetime getirerek, bu yönetim modelini seçtiğini ortaya koyduğunu, yerel seçimlerde de çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek Mart 2019 yerel seçimlerinin AK Parti belediye başkanlarını zorlu zamanlar beklediğini vurguladı. Bu dönemde hemşehrilerimizin de gayretleriyle en iyi adayları, en güçlü adayları bularak halkın önüne çıkmak mecburiyetindeyiz.’ demesi artık AK Parti’de hiçbir şey eskisi gibi olmayaca dedirtti.

Şimdi Ak Parti belediye başkanları ve yeni aday olacak başkanların ciddi ciddi düşünmesi gerektiğini düşünüyorum.  Ak Parti 15 Temmuz gibi büyük bir ihanetin içinden geçmiş çıkmış Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan sonra en küçük başarısızlığı en küçük burnu büyüklüğü halka tepeden bakmayı affetmeyecektir. Tabiri caizse ‘sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyecektir.’