ATTI VE YATTI!

Mustafa YAŞAR 23 Eki 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Avrupa Kupalarında mücadele eden Trabzonspor ile Sivasspor'un Süper Lig randevusunda kazanan ev sahibi Karadeniz temsilcisi oldu.

Avrupa Kupalarında mücadele eden Trabzonspor ile Sivasspor’un Süper Lig randevusunda kazanan ev sahibi Karadeniz temsilcisi oldu.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında özellikle ilk yarıda iyi bir oyun sergileyip, kaybetmeyen bordo-mavililer, kötü başladığı sezonda biri Avrupa’da olmak üzere arka arkaya çok kritik üç galibiyet alan ve çıkışa geçen kırmızı-beyazlılar karşısında Marek Hamsik’in şık erken golüyle öne geçti.

Yiğidolar yediği bu erken gol sonrası Njie ve Yatabare ile biri direkten dönen üç önemli gol pozisyonu da buldu ancak soyunma odasına önde giden Trabzonspor oldu.

İlk yarıda yüzde 69 oranla topa daha çok hakim, ancak gol yollarında üretken olamayan bordo-mavililer mücadelenin ikinci yarısında da adeta idare etti.

90 dakika sonunda Slovak oyuncusunun bu sezon ligde attığı ilk golle 3 puana uzanan Trabzonspor istediğini alırken, oynadığı futbol yazımın başlığına denkti.

Çıkıştaki Sivasspor için ise alınan bu mağlubiyet rakibine göre iyi de oynamalarına rağmen onlar adına can sıkıcı oldu şüphesiz.

Ev sahibinde kaleci Uğurcan Çakır yerinde müdahaleleriyle galibiyette önemli rol oynadı desek yeridir.

Her iki kulvarda mücadele etmeleri nedeniyle yorgun oldukları aşikar iki takım oyuncularının genelinde düşük tempolu futbolunun tribünlerdeki az sayıdaki taraftar ile ekranları başında maçı izleyenleri memnun etmediğini söyleyebiliriz. 

Nitekim maçın sonlarına doğru tribünlerden yapılan ıslıklı tezahüratlarda bu kötü oyuna bir protestoydu.