AVRUPA GERÇEĞİ GÖRMELİ: ERDOĞAN KAZANACAK

Ozan CEYHUN 23 May 2018

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
Demokrasi söz konusu olduğunda çok konuşanlar nedense Türkiye söz konusu olduğunda bu konuşmalarını unutmaktalar. Özellikle bazı Avrupa ülkelerinin liderleri, politikacıları ve gazetecileri Türkiye'de 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararı açıklandığından beri sanki Türkiye'de kendi seçimleri yapılıyormuş gibi seferber olmuş vaziyetteler. 

Pazar günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile birlikte Saraybosna’daydı. Çok sayıda Türk seçmenin yaşamakta olduğu bazı Avrupa ülkeleri akıllarınca Türkiye’deki erken seçime yönelik propaganda faaliyetlerini yasaklayarak Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları ile buluşmasını engelleyebileceklerini sandılar. Bu Avrupa ülkeleri PKK terör örgütü propagandası yapmak yasak olduğu halde engellemezken ve Türkiye’deki erken seçime yönelik olarak Erdoğan ve AK Parti karşıtı hiç bir propaganda faaliyetine karşı tavır almazken Erdoğan ve AK Parti yanlısı her türlü propagandayı demokrasi kurallarını ayaklar altına alarak yasakladılar.

NATO üyesi ve AB üyeliğine aday bir ülkenin Cumhurbaşkanı ve iktidar partisini yasaklamaya kalkmak aslında tam bir skandal. Ancak korkuları öylesine büyük ki skandallık kararlardan kaçınmamaktalar. Recep Tayyip Erdoğan yine Cumhurbaşkanı seçilecek ve AK Parti tek başına meclis çoğunluğunu kazanacak diye korkmaktalar. Aslında demokratik bir seçimden korkmaktalar. Milletin demokratik tercihinden korkmaktalar. Demokrasiden korkmaktalar.

Engelleme çabaları boşuna!

Avrupa’da Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarıyla buluşmasından korkarak akıllarınca yasaklarla bunu engelleyeceklerini sananlara Avrupalı Türkler en güzel cevabı verdi. Binlerce Türk uçaklarla, otobüslerle ya da özel araçlarıyla gerektiğinde saatlerce yolculukları ve bazı sınır kapılarında çektirilen sıkıntıları da göze alarak Saraybosna’ya geldiler. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları ile buluştu ve tüm Avrupa’da yaşamakta olan vatandaşlarına mesajlarını verdi. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim başarısından korkan bazı Avrupa ülkeleri maalesef hala geçmişten ders çıkaramadılar. Son yıllarda Türkiye’de ne zaman demokratik bir seçim gündeme gelse her yola başvurarak Erdoğan’ın seçimini engellemek isteyenler hüsrana uğradılar.

Recep Tayyip Erdoğan’ı engellemek amacıyla PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapan bir partiyi ya da suni olarak “parlatılmış” bir “eski Türkiye” politikacısını ya da kendi ülkelerinde “tehlikeli” diyerek takip altına alarak hakkında raporlar yazdıkları bir küçük partiyi desteklerken de gerçek yüzleri ortaya çıkmakta bu demokrasi özürlü bazı Avrupalıların.

Önceki gün tüm partiler milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiler. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçim sonucu TBMM’ye seçilecek 600 milletvekili için AK Parti’ye 7 bin kişinin üzerinde aday adayı başvurdu. Bu bir Türkiye rekoruydu. Bu rakam bile Türkiye’de Erdoğan’a olan sevgi ve güveni kanıtlamakta.

Avrupa’da masa başında Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için planlar yapan ve bunları uygulayanlar ve bu doğrultuda medyada kendi “parlattıkları” şansı olmayan adayları pazarlayanlar bir kez daha “milletin cevabını” yaşadıklarında yüzlerini görmeyi çok isterim.

Sabah Yazarlar Kulübü ile birlikte Türkiye’nin bir çok kentinde toplantılara katılmaktayım. Samsun, Van, Malatya, Kayseri, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Gaziantep gibi kentlerde Recep Tayyip Erdoğan coşkusu görülmeye değer. Aslında eğer isterlerse Türkiye ile sorunlu olan bazı Avrupalıları da bizlerle gezdirmek isterim. Milletin coşkusunu görmeleri iyi olurdu.

Sadece o kentlerde değil Türkiye’nin çok geniş bir kesiminde seçmenler sadece Türkiye için değil aynı zamanda Filistin için, dünyanın bir çok köşesinde Türkiye’nin yardım elini uzattığı mazlumlar için Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan’dan başka kimseyi seçmemeye kararlılar.

Avrupa’daki Türkiye ile sorunlu demokrasi özürlü o malum Avrupalılar da artık gerçeği görmeli: Recep Tayyip Erdoğan bu seçimi de kazanacak. Üstelik birinci turda seçilecek. Seçmen AK Parti’yi de TBMM’de çoğunluğa sahip parti olarak meclise gönderecek.

Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Türkiye’de seçmenler ne istediklerini ve kimi ve de hangi partiyi seçeceklerini çok iyi biliyorlar. Türkiye karşıtı Avrupalıların destekledikleri adayların da ülkeleri için “felaket” anlamına geleceğinin farkındalar.