AVRUPALI DÜNYA KUPASI

Mustafa YAŞAR 07 Tem 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Dünya Kupası'nda dün oynanan çeyrek finalin ilk maçında son Avrupa Şampiyonası finalisti Fransa, Uruguay'a kupada ilk yenilgisini yaşatarak yarı finale çıkan ilk takım olurken, kupanın sürpriz çıkış yakalayan ülkesi Belçika da favori Brezilya'yı saf dışı bıraktı.

Fransa, Uruguay karşısında sonuca giderken zorlanmazken, Muslera’nın yediği ikinci gol gündem oldu.

Bu maç öncesine kadar oldukça iyi bir performans sergileyen Galatasaray’ın file bekçisi kalesinde iki gol görerek üzülenler arasına katıldı.

Dünya Kupası'nı daha önce 5 kez ile en çok kazanan Brezilya'nın, son yıllarda yakaladığı jenerasyonla dikkatleri çeken Belçika’ya elenmesi ise kupanın sürprizlerinden biri oldu.

Neymar, Coutinho ve tarihin en iyi sol bekleri arasında gösterilen Marcelo gibi yıldızlarının, Eden Hazard, Romelu Lukaku ve Kevin De Bruyne karşısında sönük kaldığı Brezilya kupaya çeyrek finalde  veda ederken, Belçika finale yürüyüşünü dev adımlarla devam ettirdi.

İki Güney Amerika ülkesini saf dışı bırakan Fransa ile Belçika arasında oynanacak Avrupalı yarı final maçı ise şimdiden kupanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biri oldu bile.