BABALAR BAYRAMI 

Yonca ORTAN 20 Haz 2021

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Babalar Günü fikri 1909'da Washington'da yaşayan ve Anneler Günü'nden ilham alan Sonoro Smat Dodd tarafından ortaya atıldı. Sonoro Dodd'un babası William Smart bir Amerikan İç Savaşı gazisi idi. Eşi, altıncı çocuklarını doğururken vefat etmişti.

TARİHÇESİ

Babalar Günü fikri 1909’da Washington’da yaşayan ve Anneler Günü’nden ilham alan Sonoro Smat Dodd tarafından ortaya atıldı. Sonoro Dodd’un babası William Smart bir Amerikan İç Savaşı gazisi idi. Eşi, altıncı çocuklarını doğururken vefat etmişti. William Smart hem yeni doğmuş bebeğini hem de diğer beş çocuğunu kendi başına Washington’un doğusundaki çiftlikte yetiştirdi. Sonora büyüdüğü zaman babasının ne kadar büyük bir fedakarlık yaptığını fark edip babası için özel bir gün düzenlemek istedi ve babası Haziran’da doğduğu için ilk Babalar Günü’nün Washington Spokane’de 19 Haziran 1910’da kutladı. 1924’te Başkan Calvin Coolidge “Babalar Gününü” desteklediğini açıkladı.1966’da ise Başkan Lyndon Johnsonn, Haziran ayının üçüncü pazarını resmileştirdi.

Babalarımız her zaman kıymetli olsa da senede bir gün onlara kendilerini özel hissettirmemiz onları çok mutlu eder. Ancak babaya göre de hediye seçimi önemli elbette. Peki onlara ne sürprizler yapalım?

Cihaza Meraklı Baba

“Bunun için bir uygulama var” sözünü duymuşsunuzdur. Babanızın attığı adımların sayısından nabzına kadar her şeyi izlemesini sağlayacak uygulamalar ve cihazlar bulunmaktadır. Kişisel fitness izleyiciler, bilek bandı ve ayakkabı klipsi gibi çeşitli şekillere sahiptir.

Yapılan faaliyet cihazlara kaydedilir ve akıllı telefonda, tablette veya masaüstü bilgisayarda ilgili uygulamalar vasıtası ile kalibre edilir. Gelişmeyi izleyen cihazların yanı sıra sanal atlama ipi gibi idman aksesuarları da bulunmaktadır. İdman sırasında artık değerli şeylere çarpıp düşürmek yok.

Nihayet, spor donanımına takılmış dahili kameralar, babanızın bisikletle dağlarda tur atarken, hızla kayak yamaçlarından inerken veya akarsularda kano ile gezerken yaptığı her hareketi kaydeder. Şu hediyelerden birini düşünün:

• Fitness izleyici

• Bisikleti veya kanosu için portatif kamera

• Sanal atlama ipi

Sporcu Baba

Babalar Günü söz konusu olduğu zaman babanın eşi ve çocukları onun en büyük eğlencesidir. İster spor yapsın ister yalnızca izlemeyi sevsin bu hediyelerin onun yarışmacı ruhunu ateşleyeceğine kuşku yoktur.

Canlı bir spor etkinliği için alınan biletler tüm ailenin tatilden keyif almasının bir yoludur. Televizyona mevsimlik şekilde veya boks maçı veya futbol maçı gibi tek seferlik kablolu yayın etkinliklerine abonelik de birçok babayı memnun edecek şeyler arasındadır. Aşınmış spor malzemelerinin değiştirilmesi de her zaman takdir görür.

• Maç biletleri

• Canlı bir etkinliğe televizyon abonesi

• Yeni gereçler: Golf sopası, tenis raketi, spor ayakkabısı

Moda Öncüsü Baba

En azından bir kravat, çorap veya iç çamaşır hediye edilmeden hiçbir Babalar Günü tamamlanmayacaktır. Unutulmaz bir şey mi olacağı yoksa göz boyamaya mı yaracağı size kalmıştır. Babanın tuttuğu takımı, hobilerini veya uğraşılarını sergileyen giysiler maç gününde veya özel etkinliklerde her zaman giyilebilir.

İş toplantılarına, konferanslara ve özel etkinliklere katılan babalar en son tarzları yansıtan şık bir kravatı beğenecektir. Ona ait evrak çantasında ve bilgisayar aksesuar çantasında veya tablet muhafazasında aşınma ve yıpranma olup olmadığını kontrol edin. Kırık fermuarlar ve zayıflamış kayışlar bunların değiştirilmesi gerektiği anlamına gelebilir.

• Bilgisayar aksesuar çantası

• Tablet muhafazası

• Trend olan kravat

Bakımlı Baba

Erkek kişisel bakım ürünleri artık sıradan hâle geldi. Babanın kendi mağarasına terk edilmemesine dikkat edin. Kendisi düzenli bakıma başlamak için asla çok genç veya çok yaşlı olamaz. İş yerinde ter dökerek çalışan, maç yapan veya spor salonuna giden bir baba için ölü deriyi temizleyen glikolik yüz ürünleri mükemmel olur. İhtiyarınızın yüzünü pürüzsüz ve genç tutmak mı istiyorsunuz?

Ona yeni bir tıraş makinesi ile birlikte bir nemlendirici hediye edin. Baba-kız manikür-pedikür randevusu da bağ kurmak için mükemmel bir yoldur. Babanızın gözlüğü demode mi olmuş? Yeni bir gözlük için bir hediye kartı onun görünüşünü yıllarca gençleştirebilir.

• Yüz ürünleri ve antioksidan serumlar

• Baba-kız manikür ve pedikür randevusu

• Tıraş malzemeleri

• Şık gözlük

İçine Kapalı Baba

İyi bir şişe yıllanmış İskoç viski ile memnun olmayacak bir baba bulmakta çok zorlanırız. Saygınızı göstermek için en üst raftan alınan bir hediyeden daha iyi bir yol ne olabilir? Daha iyi bir tat için parasını ödeyebileceğiniz kadar eski bir marka seçin.

İçki fabrikasının bölgesi ve havası kadar depolama fıçıları da lezzeti etkiler. Boğa güreşi meraklıları tek maltlı viskiyi tercih eder. Babanız eğer kendin-yap tipinde bir baba ise kendi birasını, şarabını veya evde yapılma içkilerini yapabileceği kitlerden alabilirsiniz.

• Baba gibi iyice yıllanmış tek maltlı İskoç

• Kendin-yap içki kiti

• Butik biralardan bir seçme

Kitlesel İletişimci Baba


Televizyon şovları ve filmler için internetten yayın yapan şirketlere yapılacak abonelik saatler boyunca video eğlencesi sağlar. Babanız, en sevdiği şovlar ve filmlerden kaçırdıklarını izleyebilir. Eğer kitaplara meraklıysa favori romanlarını arşivleyen bir eKitap veya tablete ne dersiniz?

Diğer okuma alternatifleri arasında, aylık abonelik temelinde kitaplara sınırsız erişim sağlayan şirketlerden birisine katılmak olabilir. Diz üstü bilgisayar ve kulaklıkla dinlenebilecek müzikler için, birçok seçkin online abonelikler de bulunmaktadır. Bu ürün ile birlikte yeni bir parazit azaltıcı harika kulaklık seti satın alabilirsiniz!

• eKitap okuyucu veya tablet

• İnternet televizyonu aboneliği

• Kulaklık ile birlikte bir müzik servisine hediye kartı veya abonelik

Ben babamın kıymetini hayattayken bildiğimi sanıyordum. Hiçbir zaman tam anlamıyla bilemediğimi onu geçen sene kaybedince öğrendim.