Vakıf Katılım web

BACK TO THE ALTIN PORTAKAL ULUSAL

Sema SEZEN 22 Ağu 2019

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
İki yıl önce Antalya Film Festivali'nden Ulusal yarışmanın kaldırılmasıyla sinemacılar arasında büyük hayal kırıklığı yaşandı.

Ulusal'ı yaşatmak için 54 ve 55'inci yarışma Beyoğlu'na taşındı. Ve yaşadı. Bir ülkede uluslararası film festivali yapılıyor ama o ülkenin topraklarında çekilen filmler o yarışmaya giremiyor.. Anlam verememiştim. 54'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılan Oscarlı aktör Christopher Walken'e de sorulmuştu bu durum. Soru şuydu: Uluslararası festival daha da gelişsin ve dünya Antalya'ya Cannes gibi baksın diye ulusal yarışma kaldırıldı. Ne düşünüyorsunuz? Walken şaşkınlığını yüzündeki ifadeye yansıtmamaya çalışarak şu yanıtı vermişti kısa ve öz: Bunun için Ulusal yarışmayı kaldırmanıza gerek yok ki?

Bu yıl festivalde neler olacak merakla bekliyoruz. Ancak afişte Türkan Sultan varsa bu demek oluyor ki sımsıcak bir ulusal yarışma bizi bekliyor. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

İpuçlarını basın toplantısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ve İdari Direktörü Cansel Tuncer Çevikol kısaca anlattı. Belediye Başkanı Böcek, tırlarda açık hava film gösterimleri yapmayı planladıklarını söyledi.

Geleneksel kortejle başlayacak festivalin açılış ve kapanışı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 10 bin kişilik spor salonunda yapılacak ve ulusal film yarışmaları düzenlenecek.

Şu fikre bayıldım: Ülke genelindeki üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya iletişim ve görsel sanatlar eğitimi alan 100 öğrenci festivale davet edildi. Gençler festival programındaki tüm etkinliklere konuk olarak katılacak. Böylelikle genç beyinler sinemamızda ülkenizi daha da ileriye taşıyacak.

ANSET Genel Müdürü ve 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali İdari Direktörü Cansel Tuncer Çevikol ise festivalde bu yıl 1 milyon 357 bin 500 lira değerinde ödül dağıtmayı planladıklarını belirtti.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu da Gezici Festivali 24 yıldır hazırladığını, bundan dolayı Anadolu'nun birçok yerinde bulunduğunu ve Antalya'nın film festivali düzenlemek için çok uygun bir kent olduğunu aktardı.