BAHAR ÇARPAR!

Aslı SERTDEMİR 21 Nis 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Biliyorum işiniz zor.

Bahar geldi. Yaz kapıda. İçiniz kıpır kıpır. Yeni heyecanlar yaşayıp, eğlenmek istiyorsunuz. Kesinlikle haklısınız da. Bekar ve sevdiğiniz yoksa tabii. Baharın bu tarz yan etkileri var. Kısa sürüyor ama dikkat etmezsek etkileri yıkıcı olabilir. Gözlemim özellikle erkekler üzerindeki etkileri daha ağar.

Erkekler tüm kış evde yaptığı aktiviteleri yavaş yavaş dışarı taşır. Sonuçta adam da haklı havalar güzel, neden kendini dört duvara kapatsın. O istekler bitmez kızlar! Daha sonra o aktiviteler de tanıdık ve yeni tanışılacak insanlar çıkar. Yeni tanışlarla yeni programlar yapmak ister. En çaresiz ve vurgun yiyeni ise eski defterleri karıştırılmaya başlayan erkekler. Dikkat edin kızlar, bu aylarda daha çok arayanınız, mesaj atanınız olur. Hiç halinizi hatırınızı sormayanların birden aklına düşersiniz. İşte o adamlardan kaçın. Emin olun ki tek aradığı siz değilsiniz. Özlediğinden veya aklı başına geldiğinden aramıyordur sizi.        

Bütün bir kış sizi sevdiğini söyleyen erkeler bile bu riskin altındadır. İçgüdülerini bahara kaptırmış olan erkek, maalesef çokta kendinde değildir. Artık elalemin gıpta ile baktığı o muhteşem giden ilişkinin üstünde karabulutlar dolaşır. Suratlar asılır, tuhaf bahanelerle dışarı çıkmak ister sürekli. Daha çok kavga çıkarır. Yani ellerinde olsa üç ay yaz izni isteyip, olmadı deyip tekrar dönmek isterler. Aslında niyeti çoğu zaman ayrılmak değildir, bir tur atıp tekrar dönmektir. İşte o tura dikkat etmek gerekiyor. O turun içeriği çok önemli. Kültür turu bile olsa, şüphe edin derim. Gidip de dönmeyenleri gördüm, duydum.

Hala umut var

İki yılı aşkın süredir beraber olan Murat Boz ve Aslı Enver ayrıldı. İkilinin sosyal medyadan paylaştıkları “muhteşem ilişki” temalı fotoğraflarını ağzımız açık izliyorduk. Evlilik haberlerini bekliyorduk. Ayrılık haberlerini duyduk. Ayrılık nedeni ise merak konusu. Onlar uzun süredir beraberler, uzun zamandır ilişkilerine emek veriyorlar. Kaç bahar sendromunu beraber atlattılar. Şu ana kadar her iki taraftan da neden ayrıldıklarına dair bir açıklama gelmedi.

Bir gün bu ilişki biterse Aslı Enver terk eder diye bakılıyorken terk eden Murat Boz olmuş. Aslı Enver’in yakın çevresinden gelen haberlere göre Murat Boz hiçbir gerekçe göstermeden bu ilişkiyi bitirmiş. Aslı Enver ise birlikte yaşadıkları evi terk etmiş. Hala şokta olduğu gelen bilgiler arasında.  

Gerçekte sorun ne? Bunu her ikisinden biri konuşana kadar öğrenemeyeceğiz. Ben sosyal medyalarına şöyle bir göz attım. Her ikisi de ayrılık haberlerine rağmen sosyal medya hesaplarından beraber oldukları fotoğrafları henüz silmemişler. Bu da bana ilişkinin hala nabzının attığını gösteriyor. Tekrar bir araya gelme ihtimalleri bence yüksek. Fakat bu ilişki sevgili olarak evrimini tamamlamış. Artık çıkmaz sokak. Adı değişmeli. Daha fazla sevgili olarak devam edemezler.

Fethetmeden veda

Geçen hafta yazımda gelecek sezon devam edecek ve etmeyecek dizileri yazdım. Devam edecek diye konuşulan Mehmed Bir Cihan Fatihi adlı dizinin, gelecek sezon devam etmeyeceği netlik kazandı. Kanal D ekranlarında yüksek meblağlar harcanan, dev prodüksiyonlu dönem dizisinin yayın hayatı sona eriyor.                                                                                                                                                                                     Yapımcı 03 Medya, dizi için yönetmen koltuğuna Altan Dönmez’i oturtmuştu. Dizi henüz yayına bile girmeden değişiklik yaptı. Ve Cevdet Mercan’ın yönetmen koltuğuna oturduğunu açıkladı. Senaristi, pek çok oyuncusu da değişti. Dizi ilk bölümden beri reytinglerde hedefledikleri başarıyı yakalayamadı. Baş rollerde yer alan Çetin Tekindor ve Kenan İmirzalıoğlu gibi usta oyuncu isimler bile diziyi kurtaramadı. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, yaşadıkları hüsranın ardından çok kısa bir süre içerisinde yükselişe geçmeyi beklerken, tam tersi düşüş yaşadı. Son olarak 2018 yılında büyük ilgi görmesi beklenen dizinin, yurt dışı satışları da tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlanmış.                                                                                                                                                         İşin aslı astarı, harcanan para, kurulan dev platolar ve usta oyuncu kadrosunu duyduğumda büyük beklentiye girdim. Konuda aslına uygun işlenirse başarısı kaçınılmaz olur düşüncesindeydim. Başarısızlığı hayal kırıklığı oldu. Aksiliklerin bir türlü peşini bırakmadığı ve uğrunda büyük emekler sarf edilen iddialı proje maalesef arşivlerde yerini alıyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi, yapımcısının henüz bir açıklama yapmamasına rağmen final yapıyor.