BAKANLIKTAN '15 BİN MÜZİSYENE YARDIM' MÜJDESİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Mart ayından bu yana ülke genelinde pandemi kurallarına uygun yaşamaya özen gösteriyoruz.

Mart ayından bu yana ülke genelinde pandemi kurallarına uygun yaşamaya özen gösteriyoruz. Tabii bu süreçte mesleki açıdan etkilenen müzisyenleri hep yazmak istesem de bir türlü cesaret edip yazamadım. Geçimini sadece müzik yaparak sağlayan, ev kirası ve giderlerini sadece müzikten sağlayan, çocuklarını sadece müzik sayesinde okutan o kadar çok insan var ki. Ve bu insanlar 8 aydır mağdurlar. Düşündükçe içim parçalanıyor. Yıllarca emek veriyorsun, seni diğerlerinden ayıran özelliğinle övünmen, el üstünde tutulman gerekirken, sen hiçbir seçenek sunulmadan parasız, işsiz kalmak zorunda bırakılıyorsun.

Sonunda beklenen müjdeli haber de geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy birkaç gün önce katıldığı İsmail Küçükkaya ile Demokrasi Meydanı programında 15 bin müzisyene aralık ayı itibarı ile yardımda bulunacaklarını söyledi. Aylardır beklenen haber tamda buydu. Aslında kulağa sevindirici bir haber gibi gelse de, bana göre ucu o kadar açık bir cümle ki... Şimdi ise haberin devamını bekliyoruz, 15 bin müzisyen ya da müzik sektörü çalışanı yardım alabilmek için hangi özelliğe sahip yada hangi dernek üyeliğinin bulunması gerekecek? Öncelik gerçekten zor durumda olan müzisyenlerin mi olacak yoksa aylardır konser vermiyorlar diye milyonlar kazanamayan popüler sanatçıların mı? Sayın bakan aralık ayı itibari ile ödemelerin başlanacağını söyledi ama hala herhangi bir başvuru paylaşımı göremedim. Biz bu haberi inanın aylardır bekliyoruz. Gecikmeli de olsa umarım Bakan Ersoy’un bahsettiği gibi 15 bin müzik ve sahne çalışanına gereken yardımları, pandemi süreci boyunca devam eder.

Lütfen bu süreçte müzisyenlerin başka meslek alanlarına geçmesine göz yummayın. Mağdur olmalarına müsaade etmeyin. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir, demiş ya Atamız bizim hayat damarlarımızı koparmayın. Her ne kadar salgın süreci daha da kötüye gidiyor denilse de bugünlerin bir an önce bitmesi dileği ile...

Sevgi ve müzikle kalın