BARIŞ PINARI HAREKATI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı beşinci gününe girdi.

Ülkecek zor ve gerilimli günler geçirmekteyiz. Birbirimize kenetlenip, birlik olmamız gereken bu günlerde bile bunu başaramadığımızı görüyorum. Dün saat 12.20 sularında Millî Savunma Bakanlığı tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada, Resulayn kent merkezinin ele geçirildiği, “Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Resulayn meskûn mahali kontrol altına alındı” sözleriyle duyuruldu. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi sınırında yer alan en yakın Suriye topraklarından biri olan Resulayn, konumu gereği oluşturulması planlanan güvenli bölge için büyük bir öneme sahip. Yaklaşık 55 bin nüfusa sahip bölgede Ceylanpınar’a bitişik bir sınır kapısı bulunuyor. Resulayn bu önemi neticesinde, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında terör örgütü mevzilerinin vurulduğu ilk bölge oldu.

Duyar seviyesinin arttığı bu süreçte birçok sanatçı konser programını ya iptal etti ya da konser gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını duyurdu. Özellikle harekatın başladığı gün ilk konser iptalini Sıla duyurdu, Cem Yılmaz ise 29 Ekim gösterisinin gelirinin tamamını bağışlayacağını duyurdu. Sosyal Medya’da birkaç güzellik salonu ve giyim markalarının da gelirlerini bağışlayacaklarını okudum.  Bunlar hepimiz için çok güzel, örnek ve umut vaad eden davranışlar. Bizler ağzımız yüreğimizde güzel haberleri beklerken huzurumuz için savaşan şanlı ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Ve bu süreçte hayatını kaybeden Mehmetçiğimize de Allah’tan rahmet diliyor, bu zor günlerin bittiği müjdeli haberleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Dualarımız sizinle...