BARIŞ PINARI NOTLARI

Halil İbrahim İZGİ
Mehmetçik Suriye Milli Ordusu ile birlikte Fırat'ın doğusunu terörden arındırıyor.

Dünyadan farklı sesler geliyor. Trump tweet üstüne tweet atıp gündemi belirlemeye çalışıyor. PKK ve sevenleri dezenformasyon yaparak dünya kamuoyunu etkilemeye çalışıyor. Olanları aktarıp durumu özetleyelim.

Kötü senaryo, kötü oyunculuk

Suriye içinde bir kadın gözleri yaşlı ve çocuğunu kaybettiğini söylüyor. Amaç dünyayı etkilemek. Ama o da ne? Öldüğü söylenen çocuk gözlerini kırpıştırıyor. Ellerinde başka malzeme olmadığından olsa gerek ısrarla bu görüntüleri yaymaya çalışıyorlar. Türkiye’nin bu kadını bulup gerçek hikayeyi anlatması çok önemli. Gerçek bir gazetecilik başarısı olur.  Bu belki de bir YouTuber’a nasip olur. Yeni nesil televizyon gazeteciliğinde de değişen çok şey var çünkü.

Cephede ne giymeli?

Kanal D’den Buket Aydın olan biteni anlamak ve anlatmak için sahaya inmiş. Gazetecilerin sahada olması sevindirici. Sahaya inmeyip masa başında veya televizyon başında kalmayı tercih etmiş bir meslektaşı makyajı ve Rolex saati ile o görüntüyü vermesinin hoş olmadığını söylüyor. Aynı fikirde değilim. Kadın, erkek fark etmez gazetecilerimizin yerinden haber vermesi Mehmetçik için moraldir. Kıyafet ve kişisel bakım tercihlerine gelince: Kamuflaj pantolonu yadırgadım ama cephe hattındaki görüntü bana kuşatma altındaki Saraybosna’nın vakur kadınlarını hatırlattı. Zor günde dik durmak meziyettir.  Kolay gelsin Buket Aydın!

Ganimet mi dediniz?

Mehmetçik için Fetih suresi okunuyor yurdun her köşesinde. Yok efendim Fetih suresinde ganimet geçiyormuş da oraya ganimet için gidiyormuşuz diye yazıp çiziyor bazı gazeteciler. Bir defa Fetih suresi ameliyata girecekler dahil olmak üzere birçok kişinin maneviyatını yüksek tutmak için okunan bir suredir. Dayanışma ruhunu pekiştirir. Ganimet mevzusuna gelince… ABD’nin PKK unsurlarına verdiği Humvee jipler başta olmak üzere birçok araç Suriye Milli Ordusu’nun eline geçti. Cem Sahir İslam’dan güzel bir öneri geldi. Ele geçirilen mühimmatları ve araçları Yenikapı meydanında sergileyelim diyor. Hem operasyonun çapını sergilemiş oluruz hem de destek veren ülkelere son durumu göstermiş oluruz. Elbette bize silah ambargosu koyan ülkeleri kastediyorum. PKK’ya verdikleri silahları kolaylıkla ele geçirdiğimiz görürlerse belki onlara da vermekten vazgeçerler.

M4 Karayolu

Göz tetik kulak kiriş gelişmelere bakıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin M4 karayolunu ele geçirdiği haberleri geldi. Hemen Google Maps’ı açıp M4 karayoluna baktım. Türkiye sınırının 30 kilometre altındaki bu karayolu PKK unsurlarının lojistik hattını oluşturuyor. Önemli bir başarı. Yüz yıl once sınırlar çizilirken demiryolu hattı esas kabul edilmişti. Şimdi ise karşımızda bir karayolu var. Şunu söylemek mümkün: Emperyalizmin hesaplarına yol göründü.

“Suriyelilerin” onuru

PKK’ya karşı savaşı Suriye Milli Ordusu ile birlikte veriyoruz. İçlerinde Türkmen, Arap ve Kürtlerin de bulunduğu silahlı güçler ülkeleri ve ülkemiz için savaşıyor ve canlarını ortaya koyuyor. “Suriyeli” düşmanlığı yapanlar ise “şimdilik” susuyor. Ülkelerini savunan bu fedakar insanları grünce yapacak başka bir şey de kalmıyor sanırım.