BATI'DA FETÖ'YE İLK DARBE İNGİLTERE'DEN

İlnur ÇEVİK 20 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Uzun zamandır Batılı ülkeler Fetullah Gülen terör örgütünün üzerine gitmekte çok isteksiz davranıyorlardı…

Bilhassa ABD ve Almanya FETÖ’nün adeta sığındığı ve hatta at oynattığı ülkeler haline gelmişti… 15 Temmuz hain kanlı darbesinin faillerinin bir kısmı Türkiye’de yakalandı ve yargılanıyorlar ama bir kısmı da ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde kendilerine şer yuvaları kurdular.

İşte FETÖ’nün anapara kaynaklarından biri olan Akın İpek bunlardan biri. Batmak üzere iken Akın İpek’in elinden tutan AK Partililer onu altın maden ocakları ile ihya edip piyasaya sürdüler… Ama onlar bu iş adamının esasında Fetullah Gülen’in en güvendiği kasalarından biri olduğunu bilmiyorlardı…

Akın İpek İngiltere’ye kaçtı ve oradan Türkiye aleyhine faaliyetlerine devam etti. Akın İpek’in Koza İpek Holding’ine devlet el koydu. Kayyumlar atandı.

Türkiye İngiltere’den İpek’in iadesini istedi ve olay adalete intikal etti… Ama İpek ve FETÖ’cüler rahat durmadı… Meğer Akın İpek darbe girişiminden önce mal varlığını İngiltere’de kurduğu bir şirkete devir etmiş ve şimdi Uluslararası Tahkim’e başvurup hile ile “Türkiye mallarımı elimden aldı mallarımı iade edin” deyip 5 milyar İngiliz sterlinlik dava açmış.

Dün ise müthiş bir gelişme oldu. İngilizler Akın İpek’i önce tutukladı, sonra kefaletle bırakıp pasaportuna el koydu ve adli kontrol altına aldı. Yani Akın İpek’in iade süreci ciddi bir şekilde başlamış oldu. Artık top İngiliz mahkemesinde…

Bu FETÖ ve yandaşlarına çok büyük bir darbe. Şimdi artık dünyanın hiçbir yerinde rahat olamayacaklarını anlayacaklar… İnşallah İngilizlerin gösterdiği yürekliliği ABD ve Almanya’da gösterebilir.