Vakıf Katılım web

BAYAN MİŞ MİŞ

Micheal KUYUCU 30 May 2020

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Simge'nin hikayesi azmin ve çalışmanın başarıya ulaşabileceğinin tipik bir örneğidir.

Türk pop müziğinin çıtı pıtı güzeli. Aslan burcu,  bu özelliğini çalışmalarındaki hırsı ile her defasında gösterdi. Sıkıntılı günlerden geçti, adım adım basamakları tırmandı. Çok çalıştı, gün geldi mutsuz oldu, gün geldi moralsiz ama umudunu hiç kaybetmedi ve sonunda başardı.

Simge’nin hikayesi azmin ve çalışmanın başarıya ulaşabileceğinin tipik bir örneğidir. İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarından mezun oldu. Önce vokal yaptı, Serdar Ortaç- Zeynep Dizdar- Yaşar- Gülşen gibi çok önemli yorumcuların sahnesinde vokal yaptı. Bu çok önemli bir tecrübe oldu onun için. İlk stüdyo çalışması bir maxi single oldu ve 2011 yılında yayınladı “Yeni Çıktı” adlı albümde iyi bir ekiple çalışmasına rağmen istediğini elde edemedi, kısaca olmadı. Ben taa ilk albümünden beri tanıyorum onu. O dönem müzik piyasasında noname olarak adlandırılan (kimsenin tanımadığı) bir genç kızdı. Bana bazen malum olur, o dönemde onun başarılı olacağını hissettim ve “ilerde iyi bir yere gelecek” dedim, yazdım çizdim, bu tezi savundum.

İvme artıyor

Gel zaman git zaman, zaman beni haksız çıkartmadı. 2014 yılında “Bip Bip” adlı teklisini yayınladı, bir tık yukarı çıktı. Şarkı güzeldi ama yine on ikiden vuramadı. Bunun en önemli nedeni şarkıcı ve yorumcu kimliğinin tam oturmamış olmasıydı. Biraz ürkek şarkı söylüyordu, tam sesini gösteremiyordu. Bunu 2015 yılında seslendirdiği “Miş Miş” adlı şarkısında kanıtladı. Şarkı bomba gibi patladı. Hem de atom bombası gibi. O yılın hiti oldu. Simge artık herkesin sevdiği bir yorumcu oldu.

En sevdiğim şarkısı: Ne Zamandır

Hitler ardı ardına geldi. Single single gitti, 2018 yılında ise “Ben Bazen” adlı ilk albümünü yayınladı. Kaliteli, güçlü soundu olan sağlam bir albüm oldu. O albümde  bir Sezen Aksu şarkısı olan “Öpücem” büyük bir başarı yakaladı. Bir yandan albümüne konsantre oldu bir yandan proje albümlerde şarkılar seslendirdi. Mesela Ozan Doğulu’nun albümünde seslendirdiği  “Ne Zamandır” adlı şarkısı başta ben olmak üzere herkesin kalbine girdi.

Türkiye’de bir  ilk: Color Clip

2020 yılında albümüne dört klip birden çekti ve onları Youtube kanalında yayınladı. Color Clip denen bir yöntemi Türkiye’de ilk kez kullandı. Bu şarkıların hemen ardından Bostancı Gösteri Merkezinde verdiği konserin görüntülerinden oluşan kısa klipler yayınlamaya başladı. Konserini profesyonel bir ekiple kaydetti, profesyonel bir konser sahnesi ve kaydı hazırladı. Konserin kayıtlarını remaster etti ve tıpkı dünyadaki yorumcular gibi konser görüntülerini profesyonel bir biçimde paketledi. Herkes pandemi koronasındayken o her hafta bu konserinden kaydettiği profesyonel görüntüleri Youtube kanalından paylaştı. Her hafta bir performansını kendi Youtube kanalından paylaştı. Müziksever kaliteli bir konser kaydını dinleme ve izleme fırsatı buldu. Simge adım adım tırmandı basamakları. En önemlisi çalışkan olması, kendisini geliştirmesi ve hırsını üretime yansıtması.  Dokuz yılda güzel başarılara imza attı. Simge’nin portresini birkaç cümle ile özetlemek kolay iş değil. Dokuz yıla sığdırılmış güzel başarılar var. Onunla pandemi dönemini ve korona günlerini nasıl geçirdiğini konuştum. Yerinde duramayan, heyecanını kelimelerine yansıtan Simge her zamanki gibi “çalışmaktan” bahsetti.

“Krizi avantaja çevirmeye çalışıyorum”

Pandemi döneminde evde birazcık daralıyordum. Ama onun dışında kendime meşgaleler yaratıyorum, resim yapıyorum, spor yapıyorum. Evdeki aletleri, evdeki eşyaları değerlendiriyorum. Mesela benim koşu bandımın üzerinde en son bu olaylardan önce hep çamaşır asılıydı, şimdi ise ben artık onu kullanıyorum ve  evde spor yapıyorum. Yani dışarıya çıkamadığım ve platese gidemediğim için evde hareket ediyorum. Yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum yani günlük ne gerekiyorsa evde her şeyi kendim hallediyorum. Bu arada üretmeye de devam ediyorum. Yeni parçalar yaptık iki üç tane şarkıya, bir şeyler yazmaya başladım. Bu süreci iyi değerlendirmeye krizi avantaja çevirmeye çalışıyorum. Tabi her gün oturup masanın başında şarkı yapmak gelmiyor insanın içinden çünkü yavaş yavaş psikolojim bozuluyor. Ben çünkü hayatı çok seven, zorluklarla mücadele etmeyi seven, ne zorluk gelirse bundan bir de zevk alan biraz böyle şey tarafımda var zorlanmayı seviyorum.

“Biz müzisyenler hiçbir zaman devletten yardım almadık”

Pandemi döneminde hepimiz bir takım sorumlulukları hayata dönüştüren bir dönemdeyiz. Devletten yardım alamıyoruz zaten biz, biz müzisyenler hiçbir zaman yardım almadık. Kendi sigortamızı bile dışarıdan kendimiz ödüyoruz. Çok zor bir süreç, hani biz şarkıcıyız bizim belki maddi durumumuz yanımızda çalışanlardan biraz daha iyi olabilir, ki öyle, ama benim şu an gitaristimin durumu ortada, benim müzisyenim sadece sahneden para kazanıyor ve çok zor bir süreçten geçiliyor. Eminim evine ekmek götürmeye zorlanan insanlar var aramızda ve birbirimize yardım ediyoruz. Ülkece hep bunu yaptık birbirimize.

“Klip çekebilmek için emekliliğimi bozdum”

Meditasyon yapıyorum. İnanır mısınız? O kadar iyi geldi ki, böyle biraz daha fazla inandım  korona günlerinin geçeceğine. Zor günler geçecek, bundan önce de zor günler oldu onlar da geçti. Onların yüzü suyu hürmetine bugün tekrar yine aynı hissiyata girdim. Dört tane rengarenk klip çektik korona salgınından önce, hiçbir şeyden haberim yoktu. Ben yine risk aldım. Gittim emekliliğimi bozdum. Bu güzel 14 şarkılık albümün son klip çekmek istediğim dört tane şarkısı vardı ve çok seviyordum. Benim içimde hep “Pes Etme”ye klip çekmek de vardı, ona çekersem “İster İnan İster İnanma” kalıyordu. Klipler çok pahalı günümüz şartlarında bir klip çekiyoruz 75 bin, 100 bin lira arasında maliyeti var. Aşağısına da çektiğin zamanda kötü bir iş çıkıyor bunu da kullanamıyorsun. Sonra yakın bir arkadaşım yönetmen oldu ve ben ona “Bana klip çek” dedim. O çok güzel bir fikirle geldi ve color show fikriyle bana seçkin bir fikir sundu. Bir de bütçe sundu bana. “Bu bütçeyle dördünü birden çekebiliyoruz, ne diyorsun?” dedi. Ben çok heyecanlandım çünkü aklımda olan bir şeydi. Bir yandan acaba dinleyici bunu izlediğinde “Simge çok kolaya kaçmamış mı?” demeyecek mi dedim. Ama sonra  “Tamam bunu böyle söyleyecekler ama hiç klipsiz kalmaktansa bunları bu şekilde değerlendireyim ben” dedim.

“Hayalim Türkiye turnesi yapmak”

Her şey düzeldikten sonra bir Türkiye turnesi yapmak istiyorum. Bu hayalimi de ilk defa seninle paylaşıyorum. Bir Anadolu turnesi yapmak istiyorum, çünkü bana ulaşamayan benim ulaşamadığım yerler var. Oraları bulup, o yerlere gideceğim. Herkesin ulaştığı yerlere değil hiç kimsenin ulaşamadığı yerlere gitmek istiyorum. Hayalim şu anda bu. Ve bunu da yapacağım. O insanlar müziğe çok hasretler ben de onlara gidip şarkı söylemek istiyorum. Şu anda da yaptığım şey çok hoşuma gidiyor. Youtube kanalımda yayınladığım konser videolarıyla  da her hafta insanların evine gidiyorum, onlara konser veriyorum aslında. O da çok hoşuna gidiyor. 

 

 
Simge Top 10 HITS
1
Miş Miş
2
Ben Bazen
3
Üzülmedin mi?
4
Ne Zamandır
5
Öpücem
6
Yankı
7
İster İnan İster İnanma
8
Yalnız Başına
9
Prens Prenses
10
Bip
 

Kaç TIK Aldı?

Klip
Tıklanma Adet
Miş Miş
197 Milyon
Öpücem
128 Milyon
Yankı
125 Milyon
Ben Bazen
58 Milyon
Bip
53 Milyon
Kamera
28 Milyon
Aşkın Olayım
26 Milyon
Ne Zamandır
13 Milyon
As Bayrakları
11 Milyon
 

Diskografi

2011 -  Yeni Çıktı (Albüm)
2014 -  Bip (Single)
2015 -  Miş Miş (Single)
2016 -  Yankı  (Single)
2016 -  Kamera (Single)
2017 – Prens Prenses (Single)
2017 -  Üzülmedin mi? (Single)
2018 -  Ben Bazen (Albüm)
2019 -  As Bayrakları
2020 -  Ne Zamandır (Akustik Live)