BAZI ŞEYLER KÖTÜLÜK ÖTESİDİR

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Türk Devletine hizmet eden isimleri kamuoyu tarafından bilinen ya da bilinmeyen binlerce isimsiz kahramanlar var.

Altun ailesine saldırmanın kabul edilmez alçaklığı.

Bizim nesil Barış Manço, Adile Naşit, Hababam Sınıfı, Susam Sokağı, Bizimkiler, Süper Baba, Avrupa Yakası ile büyüdü. Mahallenin çocuklarıydık, duru yalın ve komşu idik. Hepimiz herkesi tanır ve sayardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İbrahim Kalın, Hasan Doğan gibi isimlerle birlikte en fazla mesai yapan isimlerden. Yoğunluğu 24 saat değil zaman zaman 25. saati de aşıyor. Uluslararası toplantılardan, liderle zirvesine, Milli Güvenlik Kurulundan Bakanlar Kurulu toplantılarına kadar devletin en üst düzeydeki toplantılara görevi gereği katılan bir isim.

Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, sosyal medya hesabından CHP Üsküdar İlçe Başkanı'nın evlerini fotoğraflarken yakalandığını açıkladı. Fatmanur Altun “Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz?! Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz?! Tarifsiz üzgünüm” dedi.

Türkiye’nin sevdiği sanatçı ve Altun ailesinin kapı komşusu Şükriye Tutkun ise “Sebebi ne olursun yaptıklarınız, “Ekmek Teknesi” “Perihan Abla” hamuruyla yoğrulmuş, kilise ile caminin bile yan yana hizmet verdiği, köy diye geçen semtimizde, sadece Altun ailesinin değil tüm semt sakinlerinin huzurunu kaçırdığınız gibi, bizleri ikiye bölmeyi de başardınız.” diyerek aslında olayları en iyi şekilde özetledi.

Türk Devletine hizmet eden isimleri kamuoyu tarafından bilinen ya da bilinmeyen binlerce isimsiz kahramanlar var. Zaman zaman sınırın öte tarafından aylarca ailelerinden uzak dağ, ova görev icra ederler, kimi zaman Mavi Vatan’a açılır Akdeniz’de Barbaros’un izinden giderler. İsimsizlerdir. An gelir 15 Temmuz’un en karanlık anında Halis Demir olur şehadete koşarlar. Onlar Afrika’nın en uzak noktalarında ay yıldızlı bayrağı dalgalandırılırlar kimi Kızılay, kimi bir diplomat ya da bir yardım gönüllüsü olarak. Ya da gazeteci olarak millet gerçekleri bilsin diye DEAŞ’ın, PKK’nın kol gezdiği yerlerde ölüm çizgisinde çalışırlar.

Liste uzun tüm bunları yaparken ailelerinin huzur içinde güven içinde olmaları onların tek öncelikleridir.

İsimleri ya da görevleri ne olursa olsun bu insanların ev adresinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanması, yalan haberler yapılmasının sonuçları ortaya çıktı. Evet, bazı şeyler kötülük ötesidir…

Günün sözü: Dilinin söylediğini yüreğin ispat edemiyorsa "SUSACAKSIN"