Vakıf Katılım web

BEKLENEN KARAR!

Aslı SERTDEMİR 25 Ara 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Uçan Kuş TV yayın hayatına oldukça iddialı başladı. Can Tanrıyar kanalın sahibi olarak bilinse de kapalı kapılar ardında yalnız olmadığı hep konuşuluyordu.

Uçan Kuş TV yayın hayatına oldukça iddialı başladı. Can Tanrıyar kanalın sahibi olarak bilinse de kapalı kapılar ardında yalnız olmadığı hep konuşuluyordu. Fakat bu gizli ortağın kimliği uzun süre deklare edilmedi. Maalesef kanalın şaşaalı günleri uzun sürmedi. Önce çalışanların maaşları ödenmedi. Sonra kanalın dijital ve uydu yayını kesildi. Tüm bu kötü olaylar yaşanırken… Kanalı finanse eden diğer ortağın, bir anda Metin Güneş olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Güneş, 1 buçuk yıl sonra Tanrıyar’dan durum raporu istemiş. Ve yine iddialara göre, raporlarda Can Tanrıyar’ın maddi usulsüzlüğü ortaya çıkmış. Sonrasında olanlar malum… Uçan Kuş TV’ye kayyum atandı. Can Tanrıyar’ın hisselerine tedbir kondu. Metin Güneş, Can Tanrıyar’a dava açtı. Aldığım duyuma göre, dava bu hafta sonuçlanmış. Mahkeme; Tanrıyar’ın ortaklığı boyunca Metin Güneş’ten aldığı, yaklaşık 7 milyon doları geri ödemesi kararını vermiş. Şu zamanda dolar borcu eyvah eyvah…                                           

Yakın gelecek…

Son zamanlarda dünyada çok önemli teknolojik gelişmeler oldu. Sinema ve fotoğraf sektöründe popüler olan drone, şu ara dünya çapında taşımacılıkta kullanılmaya başlamış. Kargomuzu balkondan alacağımız gün, sandığımızdan da yakın gibi görünüyor. Market ve mağazalarda kasiyersiz alışveriş ise son sürat yayılan bir diğer teknolojik gelişme. Yapay zeka denilen olay zaten bir süredir hayatımızda. İşin aslı astarı; büyük şirketler tüketim alışkanlıklarımızı belirlemek için çalışmalarını bir üst seviyeye çıkarmış. Sağlık sektörü de yakın zamanda, yapay zekayı çok daha verimli bir şekilde kullanmaya başlayacakmış. Giyilebilir teknoloji akıllı saatler, bilekliklerle hayatımıza çoktan girdi. Şimdilik nabız ölçme, adım sayma gibi basit işlemleri yapabiliyorlar. Ancak bu cihazlar yakın gelecekte kan şekeri, tansiyon, vitamin değerlerimizi ölçecek şekilde hayatımızdaki yerini alacakmış. Güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanarak oldukça pratik, ucuz bir enerji elde ediyoruz. Adı; yeşil hidrojen! Zaten var olan bu enerjinin, günlük hayatımızda yerini alması ise çok yakınmış. Ürkütmeyen teknolojik gelişmeleri seviyorum.  

Boaz

Pandemi de duran gece hayatı, kısıtlamaların son bulmasıyla eskisinden de hızlı başladı. Veee devam ediyor! Sadece büyük şehirlerde değil, tüm yurtta mekanlar dolup taşıyor.  Ama kimse kusura bakmasın! Gece hayatı denince akla İstanbul, İstanbul denince de Avrupa yakası gelir. Yakanın sahil hattı bir süredir eski şaşaasını kaybetmişti. Ta ki Boaz açılana kadar. Kuruçeşme Boaz son dönemin en popüler mekanı oldu. Kuruçeşme Boaz; Boaz Rooftop,  Boaz House ve Boaz Live olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşuyor.  Favorim Boaz Live…  Birbirinden iyi sesler, haftanın 7 günü sahne alıyor. Bendeniz, Deniz Aygül, Fettah Can ve Seda Mete bu isimlerden bazıları. Canlı müzik var, kalabalık filan diye yemekleri savsakladıklarını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Boaz’da kötü olan tek şey, yer yok. Maalesef günler öncesi rezervasyon yapmanız gerekiyor. İşin içinde Cihan Saylam ve Egemen İskender gibi işi bilen isimler olunca, bu başarı da tesadüf olmuyor.