BEKLENTİLER NEREYE KADAR!

Fehmi KETENCİ 19 Ağu 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Süper Lig başladı başlayacak derken göz açıp kapayıncaya kadar iki haftayı geride bıraktık, üçüncü haftaya hazırlanıyoruz.

      Süper Lig başladı başlayacak derken göz açıp kapayıncaya kadar iki haftayı geride bıraktık, üçüncü haftaya hazırlanıyoruz.

      Şampiyonlar Ligi’nden elenen Fenerbahçe yönetimi, bu duruma nasıl ve neden geldi konusunu nasıl analiz edecekler bilinmez ama, şimdilik görebildiğimiz, bunu Jorge Jesus’un dillendirdiği, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa kupaları için henüz hazır olmadığını bazı sözlerinden çok daha net anlayabiliyoruz. Belli ki, ilk hedef Süper Lig Şampiyonluğu.

      Ama neyin hedeflendiği ve ona göre hazırlanmak oldukça önemliydi. Transferlerde ince eleyip sık dokuma görüntüsündeki davranışlardan da anlaşılacağı gibi planlar uzun vadeliydi.

      Jorge Jesus’un kafasında şekillendirdiği öncelikli hedef belli. Söylediği gibi; Avrupa kupasında gidebileceği yere kadar gidebilmek ve Türkiye Süper Ligi’nde şampiyon olabilmek. UEFA Kupası 3. Eleme turundan da çok zayıf rakibi Slovakya karşısında, turu geçerek playoff aşamasına çıkmayı başardı. Dün akşam Playoff’daki rakibi Avusturia Wien ile deplasmanda karşılaştı. Sonucu bilemiyoruz. Yazı yayına girdiğinde karşılaşma daha başlamamıştı. Görünen o ki, Jesus için şimdilik işler iyi gidiyor gibiydi.

      Transferde de henüz sona gelinmemişti. Başkan Ali Koç, son söylediklerinde bunu dile getiriyordu zaten. “Bir-iki eksiği tamamlayıp takımdaki fazlalıkları boşalttıktan sonra transferi bitireceğiz” diyor. Şu ana kadar on iki transfer yapılmış ve gönderilmesi gereken en az yedi yabancıdan söz ediliyor.

      Takımının henüz istediği seviyede olmadığını gören Jorge Jesus’un da bu durumdan rahatsız olduğunu görememek pek fazla iyimserlik olur. Nasıl rahatsız olmasın, artık düşünecek zaman yok gibi. Süper Lig başladı, llk haftadaki Ümraniyespor beraberliği özellikle taraftarda biraz endişe yaratmış gibiydi. O da biliyordu ki; ligde ilk karşılaşmalar her zaman sürprize açıktır.

      İlk hafta endişesiyle yüklü Fenerbahçe Kasımpaşa deplasmanına çıktı. Jesus bu kez daha olumlu doğru bir kadro ile sahada yer aldı. Takım daha toparlanmış gibi görünüyordu ama, asıl olan karşısındaki Kasımpaşa eski gücünden çok uzaktaydı. Hemen oyunun ilk dakikalarından itiberen saha hakimiyetini eline alan Fenerbahçe Jasua King ile 1-0  öne geçtikten sonra Fenerbahçe daha rahat oynamaya başlamıştı.Hele hele, 16. dakikada bir oyuncusu kırmızı kart görup oyun dışı kalınca Kasımpaşa giderek direncini kaybetti. Bu arada Emre Mor ve Valencia’nın, yanı sıra Jasua King’de iyice tempo arttırmaya başlayınca, sahanın hakimiyeti tamamen Fenerbahçe’ye geçti. İyi ve etkili oyun 6-0’lık beklenmeyen bir skorla sonuçlandı.Orta sahanın eski oyuncuları Zajc ve Crespo  ile orta saha iyice düzeldi. Gününde olan Valencia ile ikinci yarı sahanın hakimi tam olarak Fenerbahçe idi. 76. dakikada oyuna giren Arda Güler oyun sonlarına doğru filelere gönderdiği iki güzel gol ile sonucu 6-0 gibi bir skora ulaştı. Fenerbahçe; Jasua King, Valencia 2, Emre Mor ve Arda Güler’in attıkları goller ile hiç beklemediği bir galibiyetle deplasman karşılaşmasından ayrıldı.

      Evet Kasımpaşa geçen yılki gücünde asla değildi ama, Fenerbahçe de Ümraniyespor karşılaşmasından çok dah iyi durumdaydı. Valenca çok etkiliydi, yanında King ve Emre Mor çok iyiydi. Genç Arda Güler de kısa sürede iyi bir performans gösterek iki güzel gol atınca 6-0 gibi bir sonuç ortaya çıktı. Fenerbahçe çok mu iyi idi. Değildi beliki ama, olması gereken oyun güzelliğine ulaşacak bir düzelmede olduğunu söyleyebiliriz. Hala çok formda olan eskileri unutmadan yenilerle birleştirilecek bir takım olabilecek organize bir Fenerbahçe daha da iyi futbol oynayacak gibi görünüyor. Sakatlar da bu takıma geri döndüğünde Fenerbahçe şampiyonluğun en öndeki adaylarından biri gibi görünüyor.

      Yeter ki Jorge Jesus elindeki kadroyu iyi kullansın, bazı takıntılarından, tercih hatalarından vazgeçsin. Bu arada, Alı Koç Başkan da, satılacağı söylenen takımdaki çok formda olan futbolcuları satma fikrinden de vazgeçsin..

      Başkan Ali Koç’un “Hocanın istediklerini aldık” dediği, çoğunluğu Jorge Jesus’un tercihi ve seçimi olan yeniler, takıma ne kadar katkı sağlayacaklar şimdilik çok net belli değil ama, Jesus, işini olması gerekenden çok daha sıkı tutacak gibi görünüyor. Umarım yenilerin bazıları ilk yıllardaki gibi yine hayal kırıklığı yaratmazlar.

      Şunu söylemeliyim ki; Jorge Jesus var olan bu kadrodan şampiyonluğun en güçlü adayı iyi bir Fenerbahçe çıkaracak diye düşünüyorum.