BEN UBER'DEN YANAYIM

Alican DEĞER 08 Mar 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Uber'e çok kızan taksiciler, sanki müşteri gibi araç çağırıp sonra da şoförlerini dövüyormuş.

Bu elbet de korkunç bir olay. Diğer taksicilere bu durum sorulduğunda ise verdikleri cevap aynı: “İyi olmuş.”

Yıllar evvel üç kuruş para için taksicileri öldürdüklerinde tüm kamuoyu ayağa kalkmıştı. Ekmeği için direksiyon sallayan insanlara karşı gösterilen bu vahşet tepki çekmişti. Ve bir adım sonrasında taksiciler silah taşıma izni istemeye başladılar. Hatta kerli ferli bir şirket yeni bir ürün tanıtımı bile yapmıştı. Bu alet taksilerin koltuklarına koyuluyor, taksici bir düğmeye bastığında ise yüksek voltaj ile kim oturuyorsa çarpıp bayıltıyordu. Hiç şaşırmayın. Gerçekten bunu tanıtmak için basın toplantısı yapan bir şirket bile vardı. Neyse ki bu tür saldırılar polisin olağanüstü gayretiyle ortadan kalktı da kimse kimseyi bayıltmadı.

Tam bu tartışmalar yaşanırken, taksiciler hep yaptıkları gibi dikkat çekmek için sokaklarda eylemler yapıyorlardı. Bu eylemlerden biri de bir gün kontak açmamaktı. İnanın İstanbul trafiğinin tarihte en açık olduğu gün o eylem günü oldu. Taksiciler de bunu fark etti ve 30 yıldır bu tür bir eyleme girişmedi.

Şimdilerde Uber’e çok sinir oluyorlar. Oluyorlar da neden vatandaşlar taksi yerine Uber’i tercih ediyor diye sorgulamıyorlar. İlk bakışta haklı oldukları bir konuda tuzak kurup adam dövenlerin, vatandaşlara “Bizim araçlarımıza binin daha güvenli” deme hakkı var mı?

Bu tavırlarıyla Uber’i tercih edenleri haklı çıkartmış olmuyorlar mı?