BENİM HALA UMUDUM VAR

Aslı SERTDEMİR 06 Mar 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Aleyna ne dedi? "Benim bilim insanı yanımı göreceksiniz!". Öncelikle şu kızı içine soktukları "Golden Kid" sendromundan bir an evvel kurtarmaları lazım.

Aleyna ne dedi? “Benim bilim insanı yanımı göreceksiniz!”. Öncelikle şu kızı içine soktukları “Golden Kid” sendromundan bir an evvel kurtarmaları lazım. Hayır, artık küçük de değil, 20 yaşında kocaman insan. Ayakları yere basan davranışlarda olması gerekiyor. Dışarıdan bakıldığında sanki hep özel, önemli bir şeylere imza atacak ya da atması gerekiyor gibi bir tavır içinde. Ama bir türlü hedefi 12’den tutturamıyor. Yaptığı hiçbir şeyi kendi olarak yapıyormuş gibi hissetmiyorum. Bence bu kız yönlendirenlerinin gazabına uğruyor. Aslında kızımız bunu yapacak güzelliklere sahip. Kendi, sesi, aksanı güzel… Retrograde şarkısı da birkaç dinlemeden sonra fena gelmiyor kulağa ama klibin teması, kullanılan renkler, fecaat. Madem bu kız dünyaya açılıyor bir dans dersi falan alsaydı. Sanki tiksindiği kaynanası, düğününde zorla çiftetelliye kaldırmış gibi dans ediyor. Aleyna’cım “öyle gümbür gümbür geliyorum. Dünyayı saylayacağım” demekle olmuyor. Bak Kerimcan nasıl şakır şakır oynuyor.

Peşindeler!

Kim olduğu cidden umurumda değil, zaten önüne gelen şarkı yapıyor. Ama Sezar’ın hakkını da Sezar’a vermek lazım. Meğer bizim fenomen Kerimcan’ın içinde bir popstar varmış. Şarkı piyasaya düştüğü gibi hemen bir ses tartışması başladı. Pardon da piyasadaki kaç kişinin sesi iyi? Hangisi iyi eğitim almış? Şahane işler çıkaran kaç kişi var? Ayrıca ben bu çeşitliliğe karşı değilim, bilakis olmalı! Her şarkının sözünden de bir anlam bir felsefe çıkmayı versin. Peşimdeler şarkısının özellikle nakaratını sevdim. Akılda kalıcı.  Bilirkişi olmasam da altyapıyı beğendim. Kerimcan dj olarak edindiği tecrübeleri, enerjisiyle harmanlayarak, bu yaz gece kulüplerinde sıkça duyulacak bir single çıkarmış. Her şeyi kenara bırakıp klibe bakacak olursak. Türkiye şartları için cesur bir klip. Gökkuşağı pasta, dansçılar ve dansları, kıyafetler cidden cesur. Ülkem buna henüz hazır mı bilemem ama adam yapmış işte. Prodüksiyon kalitesi yüksek, güzel para harcanmış o besbelli. Klibe verilen emeğe ve gösterilen cesarete sanırım biraz saygı duymak lazım. Hadi bakalııımmm Türkiye’nin Jefree Star’ı Kerimcan, ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Şans tanı!

Hepimiz hatalar yapabiliriz. Sevdiğimiz, gözümüzden sakındığımız insanları bile üzebiliriz. İnsan dediğin zaten hata yapar! Yaptığımız hatalarla öğreniyoruz işin aslını astarını. Hata yapmak sorun değil ki… Hepimizin yanlış yapma lüksü var. Önemli olan, aynı hatayı tekrarlamamak. Özür dilemeyi, telafi etmeyi becerememek. Hata yaptığımızı kabul edememek. Bununla yüzleşip, gerektiği gibi af dileyememek. Yaptığımız hatadan cidden utanıp, sıkılmamak sorun. Diğer en büyük hata, karşındakine hatasını telafi etme şansı vermemek. Bukowski diyor ki; ‘’Hatalarını telafi etmeye çalışan birine geçmişte ki hatalarını hatırlatmayın. Bu düştüğü yerden kalmaya çalışan birini tekmelemekten farksızdır.” İnsan hata yapar. Yapılan hatayı sürekli hatırlatmak, telafi etmeye çalışanın emeğine saygısızlıktır. Özrü kalpten edilen hataları af edin. Belki de en yaşamımızdaki en büyük kazancımız bu olacak.