BERABERLİĞE RAZI OLMAK!

Mustafa YAŞAR 07 Şub 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Oyunun bütününde geçmiş haftalardan çokta farklı olmayan bir futbol ortaya koyan Galatasaray sonuçta 1 puana razı olurken, Torrent'in 72.dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında 82.dakikaya kadar sanki her şey istediği gibi gidiyormuşcasına hiçbir oyuncu değişikliğine gitmemesi de doğrusu anlaşılmazdı.

Karşılaşma öncesi istatistiklerle başlayalım.

Süper Lig'de son 12 maçının sadece birini kazanan ve Fatih Terim sonrası Domenec Torrent'i göreve getirerek kötü gidişatı sonlandırmak isteyen Galatasaray, İspanyol teknik adam ile çıktığı 3 maçı da kaybederek küme düşme hattına kadar indi.

Aytemiz Alanyaspor ise Bülent Korkmaz sonrası anlaştığı Francesco Farioli ile çıkışa geçerken ara öncesi yeni teknik adamının yönetiminde oynadığı son 3 maçını da kazanmayı başardı.

***

Torrent, Alanyaspor maçının ilk 11’inde 4 yeni transferden sadece kaleci Pena’ya görev verirken, Erick Pulgar ve Semih Kaya’yı yedek soyundurdu. Bir diğer yeni transfer Bafetimbi Gomis ise kadroda yer almadı.

İspanyol teknik adam Trabzon maçında ilk 11'de görev verdiği Boey'in yerine ise Van Aanholt, Halil Dervişoğlu'nun yerine de Babel’i tercih etti.

***

Maçın ilk 20 dakikasında kendi yarı sahasından çıkmakta oldukça zorlanan Galatasaray, 39.dakikada kalesinde golü gördükten hemen 2 dakika sonra beraberliği sağlayınca oyuna biraz olsun tutundu.

Sarı-kırmızılılar,  bu devrede topla daha çok oynayan ancak son vuruşlarda başarısız kalan rakibi karşısında gol dışında net pozisyon da bulamadı.

***

Oyunun bütününde geçmiş haftalardan çokta farklı olmayan bir futbol ortaya koyan Galatasaray sonuçta 1 puana razı olurken, Torrent’in 72.dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında 82.dakikaya kadar sanki her şey istediği gibi gidiyormuşcasına hiçbir oyuncu değişikliğine gitmemesi de doğrusu anlaşılmazdı.

Anlaşılan o ki; İspanyol teknik adam rakibini gözünde büyütmüş ve böylesi bir oyunda beraberliği yeterli görmüştü.