BEŞİKTAŞ'A MUCİZE LAZIM

Burhan AKDAĞ 21 Şub 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Haftalardır herkesin konuştuğu, herkesin merak ettiği gün geldi çattı.

 Bayern Münih ve Beşiktaş şampiyonlar ligi ilk maçında buz gibi bir havada müthiş bir seyirci karşısında kozlarını paylaşacak. 90 dakika sonra birçok kişi ben söylemiştim bu maç böyle bitecekti diyeceği kesin. Şenol Güneş bana göre en ideal kadrosunu saha sürdü. Birçok kişi gibi bende forvette kimi tercih edeceğini merak ediyordum. Şenol Hoca tercini Love ile kullandı. Negredo’yu tercih etseydi bence bir fark olmayacaktı. Şenol hoca tercihini Love ile kullandı. Bence Şenol hocanın defans tercihi gecenin sürpriziydi. Adriano, Pepe, Vida, Caner Erkin ilk kez bir arada sahaya sürmüştü. Bu dörtlünün nasıl bir maç çıkaracağını bende çok merak ediyordum.

Maç karşılıklı ataklar ile başladı, her iki takım birbirini yokluyor gibiydi. Ne var ki 16. dakikada Vida kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Beşiktaş sahada artık 10 kişi. Bu durum Beşiktaş’ın tüm oyun planını bozdu.

Her şeye rağmen on kişi kalan Beşiktaş, baskılı oynadığı dakikalarda kalesinde golü gördü. Müller altı pasta yakaladığı pozisyonu Beşiktaş ağlarına göndermekte hiç zorlanmadı. Beşiktaşlı futbolcular hakeme çok itiraz ettiler ancak Adriano ofsaytı bozan futbolcuydu…

Maçın ilk yarısı Bayern’in 1-0’lık galibiyeti ile bitti.

Maçın hakemi Rumen hakem Ovidiu Hategan ilk yarı yönetimi ile göz doldurdu. Vida’ya gösterdiği kırmızı karta Beşiktaşlı futbolcular çok itiraz etti, Vida faulü yapmasaydı Lewandowski Fabri ile bir anda karşı karşıya kalacaktı.
Şenol Güneş ikinci yarıya nasıl bir değişiklik yapacaktı. Vida kırmızı kart gördüğü dakikadan itibaren ısınan Tosiç’i oyuna alacak mı, eğer alırsa kimi çıkaracaktı. Sahaya çıkacak 11’i açıklamaktan daha zor bir durdum. Gerçi ilk yarı nedeyse 30 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş oyunu ile hiç sırıtmadı..

Beşiktaş ikinci yarı değişiklik yapmadan başladı. Ne ikinci yarının ilk dakikalarında skor 2-0’a çıkınca. 16 dakikadan beri ısınan Tosiç Love’un yerine oyuna girdi..

Bu dakikadan sonra Beşiktaş kendi sahasında Bayern ataklarını kesmeye çalıştı. İki gol İstanbul’da telafi edilir diye düşünürken, defans yapan Beşiktaş üçüncü golü ardından dördüncü ve beşinci golü de kalesinde gördü..

Böylece Beşiktaş bu sene Avrupa kupalarında ilk mağlubiyetini aldı. Talisca, Babel, Querasma bugün sahada hiç yoktu. Sahada 10 futbolcu vardı ama.

Mücadele eden 7 futbolcu vardı..

Bakalım Beşiktaş İstanbul’da bir mucize yaratabilecek mi?