BEYAZ SAÇLI PRENS VE SİNDİRELLA AŞKI

Esra TANRIVERDİ 04 Nis 2022

Esra TANRIVERDİ
Tüm Yazıları
Bu yazımda biraz zülfeyâre dokunacağım.

Bu yazımda biraz zülfeyâre dokunacağım. Biliyorum bazılarınız yazıma tepki gösterecek bazılarınız da yazdıklarıma katılacak, beni alkışlayacak. İstisnalar kaideyi bozmaz, ben çoğunluğa bakarım.

Genç kadın ve yaşlı erkek ilişkisi                           

Son günlerde önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Gerek danışanlarımdan gerek medyadan ve gerekse çevremden edindiğim bilgilere göre genç kız hayranı pek çok yaşlı beyefendi ( kadının yaşına göre büyük ) ve bununla birlikte kendini Alis Harikalar Diyarı’nda hissettiren beyaz atlı, beyaz saçlı prens hayranı genç kadın…

Geçmiş yıllarda genç kadın yaş almış erkek ilişkisinde en fazla 10-15 yaş normal sayılırken 90’lı yıllarda 20-25 yaşa çıktı her ne kadar doğru bir aralık olmamasına rağmen bu fark da kabul edilir bir şey oldu. Sonra yaş farkı yavaş yavaş 30-40 hatta 50 yaşa kadar çıkmaya başladı. İşte o zaman düşünmeye başladım. Kadın 25 yaşında erkek 65 yaşında! Kadın daha hayatının baharında erkekte bahar bitmiş yaz sonu.

Günümüzde pek çok orta yaşlı erkeğin kendisinden daha genç ve hoş kadının peşinde olma nedeni erkeklerin kendi gençliklerinden bu yana akıllarının bir köşesinde yerine getirilmeyi bekleyen bir düş ya da fantezinin peşinde olması. Genelde bu insanlar 50 yaşında da olsa içlerinden hala genç olduklarını düşünürler. Haklılar, çünkü duygusal gereksinimlerinin bir kısmı hala genç ve geliştirilmeyi beklemekte.

Yaşlı erkeğin hayat bilgisi, karizması genç kadına inanılmaz cazibeli gelmeye başlayabilir. Hele bahsi gecen ilişki patron-çalışan ilişki ise beraber geçirilen zaman günün büyük bir bölümünü alabilir. Yaşlı erkek andropoz döneminde ise genç kızımızın çalışma azmi, enerjisi ona giderek daha seksi gelmeye başlayacak ve şakayla karışık genç kızımızı yoklayacaktır. Eğer ki genç kızımız duygusal bir çöküntü içerisindeyse ailevi problemler, erkek arkadaş, maddi durum, sosyal hayat, akademik korku, vs. bu yakınlaşmalara o da cevapsız kalmayabilir. Her şey yolunda giderse çoğunlukla cinsel içerikli bir birliktelik baslar. Herkesten gizlice yapılan buluşmalar, yazılan mesajlar, sözde iş konusu konuşmak için çıkılan öğle yemekleri vs. ilişkisine de dönebilir bu.

Sevgi ve aşk ilişkisi kural tanımaz elbette. İnsanların aşklarını yaşamalarına saygı duyun, diyebilirsiniz. Tabi ki kimsenin aşkı kimseyi ilgilendirmez. Ancaaak (a’yı uzatıyorum bak) 1 yaşındaki bebekle 35 veya 50 yaşındaki adamın ilişkisi normal mi sizce?

Ayrıca işin ahlaki ve hukuki yönü de var. Örneğin çocuk evlat edinilecek kişilerin evlat edinilenden en az 18 yaş büyük olması gerekmektedir. Bu ne demek? Aranızda 18 veya daha fazla yaş olursa ancak o çocuğa siz annelik ve babalık yapabilirsiniz kanunlar bu şekilde.

Kant’ın ahlak felsefesinde tanım şudur: “Öyle davran ki davranışın temelindeki ilke, tüm insanlar için geçerli olan evrensel ilke veya yasa olsun. İnsanlığı, kendinde ve başkalarında, bir araç olarak değil de her zaman bir amaç olarak görecek şekilde davran!”  Yani senin eylemin bir çıkar veya beklenti içerisinde yapılmışsa bu eylem, koşullu eylemdir ve bu eylem ahlaki değildir.

Bana göre bu da bir istismar. Sen 60 yaşındaki adam 25 yaşındaki bir genç kızın zaaflarından faydalanarak onu kendine sevgili yap. Üstelik eşinden gizli yaşa bütün bunları. Sonra adı AŞK olsun!

Hadi ordan!!!