Bİ'DEFA DA YANILTIN BİRADER!..

Ayşe A. 09 Nis 2021

Ayşe A.
Tüm Yazıları
Açıkçası Türkiye'de kendi mahallesinde aforoz edilmeyi göze alıp 'kral çıplak' diyebilenlerin sayısının artmaya başladığını görünce insan seviniyor..

Amiraller bildirisi gündemi kapladı malumunuz.. Ne maksatla yaptılar, kim organize etti v.s. onlarca soru var, tabii yüzlerce cevap da..

Benim aklıma takılan başka hususlar var, ilki amiral rütbesine kadar yükselmiş bu kişilerin deniz lisesi veya deniz harp okulunda Türkçe dersi görüp görmediklerini, sınıfları nasıl geçtiklerini; keza kurmaylık sınavı çıtasını Danıştay kararıyla aşıp aşmadıkları..

Ve CHP… Halk Partili bir arkadaşım aradı bildiri sabahı.. CHP zirvesinden verilen demeçleri ‘ne var ki bunda düşünce hürriyeti..’ yolunda lafları duymuş… ‘Kan beynime sıçradı’ dedi, devam etti.. ‘AK Parti’nin istediği oyunu oynadılar… Bir kere de oyunu bozun, içeriğinde ne yazarsa yazsın demokrasi içinde böyle bir bildiri kabul edilemez, diyen akıl galip gelsin birader… Sonuçta AK Parti aldı sazı götürüyor… CHP taraftarı gazetecilerin tamamı hatta CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak bile sözlerinin arasına ‘Bildirinin zamanlaması kötü olabilir, metin eleştirilebilir elbette…’yi eklemek ihtiyacı hissediyorlar.. Bir defa da yanıltın birader..‘ dedi durdu..

Çocuğu zor yatıştırıp evine yolladım..

BALONA İĞNE BATIRMAK

Edebiyat eleştirmeni Taylan Kara’nın “Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme” adlı üç ciltlik bir çalışması var. Geçenlerde internette tanıtıcı haberler çıktı, Soner Yalçın yansıttı, Kara’nın Youtube platformunda video-konferansları da var.

Açıkçası Türkiye’de kendi mahallesinde aforoz edilmeyi göze alıp ‘kral çıplak’ diyebilenlerin sayısının artmaya başladığını görünce insan seviniyor.. Siyaset sahasında, ilahiyat alanında sesini yükseltenlerden ayrı, solda kast sistemine çomak sokan olmamıştı.. Daha ötesi bu yapının rütbe, ödül, alkış dağıtma furyasına sağcılar da kendilerini kaptırıp maruf listelerde kenardan köşeden kendilerine de yer verilebileceği ümidiyle itibar eder komşunun evet dediğine kendileri de onay verir hale gelmişlerdi.

Taylan Kara, Üçüncü Dünya Ülkesi yazarlarının sürekli “Doğu-Batı karşıtlığını” yazarak Batı kültürel alanına nasıl girdiklerini adım adım takip ediyor.. “Örneğin” diyor; “kitap kapaklarında mutlaka cami motifi vardır!” Sadece kitap kapağıyla Batı kültürel hegemonyasına girilmez. CIA “kültür şubesi” fonlarıyla da desteklenmeniz gerekir. Hem cebinize para koyarlar, hem de “Uluslararası Yazarlık Programı” ile “yetiştirirler” sizi…

Bir anda “Doğu'nun Kafka'sı” diye övgüler alıverirsiniz Batı medyasından… Kitaplarınız çevrilir ardı ardına Batı dillerine…

Doğru sandığınız, doğru olduğuna inandırıldığınız, etrafında estirilen havaya bakıp kendinizi ‘ ..ha o mu.. elbette büyük yazar, gurur kaynağımız..’ demek zorunda hissettiğiniz isimlerin yüzündeki maskeyi çıkarıyor Taylan Kara.

SABA TÜMER DE NFT PAZARINDA!.

Yolu Jack Dorsey açtı.. ‘ilk tweet’ini 294 bin $’a sattı.. Krista Kim’in Mars Evi projesi 515 bin $’a alıcı buldu.. Ünlü Türk sanatçı Tarık Tolunay’ın İstanbul çalışmalarından biri de 35 bin $’a..

Hal böyle olunca bizim para edecek şeyi olduğunu düşünenler de hareketlendiler haliyle.. Bunlardan biri Saba Tümer.. Ünlü sunucu ünlü kahkahasını NFT yoluyla 90 bin TL'ye pazara sundu. Kahkahayı satın alan olup olmadığı biraz muğlak.. ‘Satıldı’ diye yazıldı.. Kesin olan şu ki Tümer kahkahasından elde edeceği/ elde ettiği geliri ‘sosyal sorumluluk projelerine’ harcayacağını söylemiş..

Şarkıcı Gülben Ergen ise fenomen olan "Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz" sözünü NFT ortamında yani Non-Fungible Token (= bölünemeyen ve aynısından bir daha üretilmesi mümkün olmayan dijital varlık olarak açık artırmaya çıkardı. Söz konusu satış henüz gerçekleşmemekle birlikte Gülben’in yeni ‘sosyal sorumluluk projeleri’ için çıtayı yükseğe taşımanın hazırlığını yapmış olduğuna şüphe yok.

Gazeteci Cüneyt Özdemir de kısa bir tweet atıp bu dijital varlığı 10 bin $’a sattığını açıkladı.

NİHAT ÖZDEMİR ZENGİNLİKTE KAÇINCI..

Her sene yapılıyor zahir bu sıralama.. Maruf kişiler bu sene zenginlikte kaçıncı oldular diye.. Bildik isimler.. Murat Ülker, Erman Ilıcak, Ferit Şahenk…

Listede Nihat Özdemir de var elbette.. Geçmiş senelerdeki durumuyla sıralama yapmışlar. 2016, 17 ve 18’de 1,3-1,7 milyar dolarlık servetiyle 14.imiş.. 2019’da 12.’liğe yükselmiş 2020’de 10.olmuş. İlginç olan 2021 sıralaması.. 2,3 milyar dolarlık servetiyle 8.

2021’ün henüz 4. ayında olduğumuz düşünülürse, Nihat Bey’e yaradı demek pandemi..