BİLGİ GÜÇTÜR

Ersin AKMAN 07 Haz 2018

Ersin AKMAN
Tüm Yazıları
Uzun zaman önce çok da gözden uzak olmayan bir yayın grubunda, hayatımda ilk kez okurların karşısına "üçüncü sayfa güzeli" olarak çıktığımda yazdığım yazının konusu da bilginin ne kadar değerli olduğunu anlatıyordu.

Arada başka dergilerde çalıştım, köprünün altından başka sular aktı ve 62 ay önce de Hardware Plus’ı yayınlamaya başladık. Eylül 2015’te çıkarttığımız 29. sayımızda işi sevgili dostum Berkin Bozdoğan’a (twitter.com/zuhuratbaba) devretmiştim. Şimdi Haziran 2018 itibariyle görevi tekrar devralıyorum. Üzerinden uzun yıllar geçmesine, insanoğlu Mars’ı gözüne kestirmesine rağmen “bilgi”ye bakış açım değişmedi; halen bir insanın sahip olabileceği en büyük gücün bilgi olduğunu düşünüyorum. Dergimiz Hardware Plus’ı da bu görüş ışığında yayına hazırlıyoruz. “Teknoloji satın alma rehberi” olarak özetlediğimiz sloganımız aslında bilinçli tüketicilerden oluşan bir topluluk hayalini dile getiriyor.

İstiyoruz ki herhangi bir teknoloji markete yolu düşen her okurumuz en yeni teknolojik gelişmelerden ve ürünlerden haberdar olsun. İstiyoruz ki satın almayı planladığı ürünle ilgili bilgiyi marketlerde çalışan ve sattıkları üründen komisyon alan pazarlamacı arkadaşlardan değil de Hardware Plus’tan alsınlar. İstiyoruz okurlarımız kendi çevrelerinde “teknolojiden anlayan adam” olarak isimlendirilsin.

Dergi okumak bir sanattır

Tüm bu istekleri hayata geçirmek için de Türkiye’nin tek aylık teknoloji ve bilgisayar dergisi Hardware Plus ile okurlarımızın karşısına çıkıyoruz. Tüm Türkiye’ye dağıtılan dergimiz her ay on binlerce kişi tarafından da Turkcell Dergilik üzerinden indiriliyor. Ayrıca hwp.com.tr adresli web sitemiz her ay yaklaşık 4.5 milyon farklı kişi tarafından ziyaret ediliyor. HWPtr isimli YouTube kanalımız ise yaptığı tarafsız yayınlarla şimdiden bir YouTube efsanesi olmayı başardı.

Bana soracak olursanız dergi okumak bir sanattır ve bu satırları okuyanların tamamı da bir sanatçı kadar değerlidir. Basılı yayında mı yoksa e-dergide mi buluştuğumuzun önemsiz olduğunu belirterek hepinize teşekkür ediyorum. Güç sizinle olsun...

Gelecek ay yeni bir Hardware Plus’ta buluşuncaya kadar hepinize mutluluk diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun…