BİR MUSLERA BİR DE SİNAN

Mustafa YAŞAR 22 Nis 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ligin boyu kısaldıkça ve şampiyonluk yarışında 4 takım da iddialı olunca bu yarışta kazanan olmak için öncelikle çelik gibi sinir gerekiyor.

Hele ki rakibin düşme korkusunda ise sonuca gitmekte bir kat daha zorlaşıyor.

Bir gün önce kazanan Medipol Başakşehir’in ardından Galatasaray dün Alanyaspor karşısında işte öylesine bir maç oynadı.

Gomis’in erken golü ile öne geçen sarı-kırmızılıların defansı her iki yarıda da Alanyaspor forvetlerine net gol pozisyonları verirken, Muslera yerinde zamanlamalarıyla bu açıkları kapattı.

İlk 45 dakikada topa daha çok sahip olan ancak rakibe geçtiğinde dağınık bir görüntü sergileyen  Galatasaray, devreyi 2-1 önde kapatırken, ikinci yarı için çokta güven vermiyordu.

Düşme hattının hemen üzerinde yer alan ve kalan haftalarda korkulu rüya görmemek için mutlak kazanmak isteyen Aytemiz Alanyaspor, ikinci yarıda tüm riskleri aldı.

Galatasaray kendi için bulunmaz nimet bu oyunda Rodrigues ile önemli bir fırsattan yararlanamadıktan hemen sonra Emre Akbaba’nın penaltı golüyle beraberliğe düşünce moral, motivasyon olarak da oyundun düştü

Gol sonrası daha atak oynayan Alanyaspor öne geçecek pozisyonlar da bulurken, 70.dakikada Rodrigues’in yerine oyuna giren Sinan Gümüş’ün golü Aslan’ı adeta ipten aldı.

Galatasaray  eğer haftaya oynayacağı Beşiktaş maçına hala şampiyonluk iddiası ile çıkıyorsa bunda sayısız gol kurtaran kalecisi Muslera ile sonradan dahil olduğu oyunda görevini eksiksiz yapan ve galibiyet golünü atan Sinan Gümüş’ün payı büyük.

Ve asıl önemlisi bu sezon tüm deplasman maçlarında  zorlanan Aslan ‘şampiyon olacağım’ diyorsa bana göre Beşiktaş maçını değil sonrasında deplasmanda oynayacağı Akhisar ve Göztepe maçlarında ne yapacağını bilsin.

Maçın hakemi Ümit Öztürk ve yardımcıları dün tartışmaya açık kararlara imza attılar.

Aytemiz Alanyaspor için ise bu sonuç sonrası gelecek haftalar daha da sıkıntılı geçmeye adaydır artık.