BÖYLE OLUR BİZDE DERBİLER

Mustafa YAŞAR 03 Kas 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Futbolun içindeki tüm bireylerin çoğunluğunun aksine derbileri sevmem ben.

Geçmiş döneme baktığınızda görürsünüz ki; birçok derbide futbol kalitesi vasatı aşamamış üstüne üstlük yaşanmaması gereken futbol dışı olaylara da sahne olmuştur.

Derbi sevmez bendeniz dünkü maç öncesi de iyi futbol, derbi gibi derbi izleyeceğimize dair pek ümit var değildim doğrusu.

Her iki takımdaki hatırı sayılır eksikler de bu fikrimi güçlendiriyordu.

Nitekim 4 gole rağmen son tahlilde çokta kaliteli bir derbi izlemedik bana göre.

Maç sonu yaşanan tam anlamıyla rezilliğe ise söyleyecek şey bulamıyorum.

Maça gelirsek.

Süper Ligde liderliği geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı Malatyaspor mağlubiyetiyle Medipol Başakşehir'e kaptıran Galatasaray’ın sahasında aldığı Ankaragücü yenilgisi ile iyiden iyiye sarsılan ardından Cocu ile yollarını ayıran ve tarihinin en kötü dönemini geçiren Fenerbahçe'yi evinde ağırladığı maça sarı-kırmızılılar daha istekli ve ileride başlayan taraftı.

Sakat oyuncularının çokluğunda elindeki mevcut kadronun en iyisini sahaya süren Fatih Terim’e karşılık, sarı-lacivertlileri derbiye hazırlayan yardımcı antrenör Erwin Koeman’ın ilk 11’de Eljif Elmas ve Valbuena’ya formayı verdiğini gördük.

İlk yarıda Galatasaray hem önde hem de orta sahada kurduğu baskıyla Fenerbahçe’yi sahasına hapsetti.

Sarı-lacivertliler bu yarıda ilk atağını ancak 15.dakikada yapabildi.

Kazanmayı daha çok isteyen Aslan ilk yarının sonlarına doğru Donk, ikinci yarının başlarında da Linnes ile bulduğu gollerle iki farklı öne geçtiğinde ligde Fenerbahçe'yi 4 yıl sonra mağlup ediyor derken, oyun bambaşka bir hal aldı.

Valbuena’nın penaltı, sonrasında da Jailson’un golü ile beraberliği yakalayan hatta son dakikalarda galibiyete de yaklaşan sarı-lacivertliler, kaybetmesi halinde daha da sıkıntılı bir sürece girecekken, 1 puanla adeta can bulurken, iki farklı üstünlüğünü koruyamayarak beraberlikle yetinmek zorunda kalan Galatasaray için ise doğrusu bu ya söylenecek söz bulamıyorum.

Maçın hakemi Fırat Aydınus VAR’a başvurarak verdiği penaltı sonrası yaşanan gerginlik dışında dün belki de en rahat derbilerinden birini yönetti ve bana göre sonuca etki edecek bir karara imza atmadı.

Maçı izlemek üzere tribüne gelen ve maalesef rahatsızlanarak hayatını kaybeden genç Fenerbahçe taraftarına da üzülmemek elde değil. Allahtan rahmet eylesin. Ailesinin ve Fenerbahçe camiasının başı sağolsun.