BRAVO AKHİSAR

Mustafa YAŞAR 06 Ağu 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Galatasaray geçtiğimiz sezon Süper Ligi şampiyon olarak bitirirken, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Akhisarspor'a elenmiş ve o Akhisar finalde Fenerbahçe'yi de saf dışı bırakarak tarihinde bir ilke imza atmıştı.

Son haftalara kadar düşme tehlikesi yaşadığı Süper Lig’e de tutunan ve kupayı da alarak Avrupa’ya uzanan Ege temsilcisi, dünkü Süper Kupa finalinde de Galatasaray’ın rakibi olarak alkışı baştan hak etti.

Akhisar’ın bu başarıyı Okan Buruk’un teknik direktörlüğünde kazandığını, dün ise takımın başında Safet Susiç’in yer aldığının da altını çizelim.

Gelelim maça.

Aşırı nemin bırakın sahada mücadele eden futbolcuları, oturduğumuz yerde bizleri bile bunalttığı Konya’daki mücadeleye arzulu ve istekli başlayan da Akhisarspor oldu.

Gecenin başarılı ismi Elvis Manu’nun metrelerce top sürerek kale sahasına girdiği, Galatasaray defansının da seyrettiği ve golü yemek için adeta elinden gelen her şeyi yaptığı pozisyonda Seleznyov takımını öne geçirdiğinde dakikalar 5’i gösteriyordu.

Kalesinde erken gördüğü bu golle maça adeta 1-0 geride başlayan Aslan, sonrasında rakip sahada gol ararken, zaman zamanda kontra ataklarla çıkan Akhisarspor’un tehlikeli olmaktan uzak pozisyonlarına şahit olduk.

Akhisarspor, 40.dakikada kupanın bir diğer kulbunu daha tutmaya çok yaklaştı.

İlk golün sahibi Seleznyov’un şutu Muslera’yı da geçip direkten döndü.

Bu pozisyonun hemen ardından gelişen kontra atakta ise Dany Nounkeu gole giden Garry Rodrigues’i düşürdü

Hakem Cüneyt Çakır Nounkeu’ya sarı kart gösterdi ancak tepkiler üzerine VAR uygulamasına başvuran Çakır, pozisyonu izledikten sonra da kararını değiştirmedi.

Devreye önde giren Akhisar olurken, Galatasaray’ın ilk 45 dakikada ortaya koyduğu futbol beklentilerin çok uzağındaydı.

İkinci yarıda Fatih Terim’in oyuncu değişiklikleri ile önce oyunu tutmayı, sonra sonuca gitmeye çalıştığını fakat buna karşılık Akhisar’ın daha çok gollük pozisyonlar bulduğunu gördük.

Cim-Bom, aradığı gollü 59.dakikada Belhanda'nın yerine oyuna giren Eren Derdiyok ile bulduğunda dakikalar 80’i gösteriyordu.

O dakikadan sonra zaten yorulan iki takım finali uzatma dakikalarına taşıdığında ise dengeler iyiden iyiye değişti.

Uzatmada da sonuç değişmeyince penaltılara giden finalin kazananı bence hak ederek Akhisarspor olurken, Galatasaray  için ise yazılacak çok şey var!