BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI!

Yunus GÖKSU 28 Mar 2018

Yunus GÖKSU
Tüm Yazıları
15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimine istinaden davaların bir çoğu devam ediyor.

Silivri yerleşkesinde, Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu’nda, Sincan’da devam eden davaları bir vatandaş olarak takip etmek daha üzerinden iki yıl geçmemiş bu hainliği unutmamak için önemli. Öyle ya da böyle hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. En ortak özelliğimiz unutmak, hele bir de olayın üzerinden zaman geçtikçe unutturmak isteyenler varsa buna müsaade etmemeliyiz. Davaların yeri ve tarihini 15 Temmuz Derneği internet sayfasından ve sosyal medyadan takip edebilirsiniz. Bu ihaneti unutmayalım, bugün görülen davalar bizim davamız, davamıza sahip çıkmalıyız!


GÜNÜN SÖZÜ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli (AB ve Yunan krizine ithafen): Denizin dibi bugünkü gibi boş konuşanların dedeleriyle dolu.

KADİM GELENEĞİMİZ DEVAM ETMELİ
Eskiler de bir geleneğimiz vardı, şimdiler de unutulmaya yüz tutmuş durumda. Hali vakti yerinde olanlar bakkala, kasaba, manava gider veresiye defterinde borcunu ödeyemeyen durumu olmayanın borçlarını öderdi. Geçenlerde iş insanı Nejdet Külünk sosyal medyadan bu geleneğimizi devam ettirmek için bir çalışma başlattı. Sabah namazının ardından giriyor bir bakkala ve veresiye defterinden gücü yettiği kadar hesabı ödüyor. Ne güzel bir adet!

AYIP OLDU HAKAN PEKER
Hakan Peker TRT Müzik’te bir programa davet edilmiş Metin Özülkü ile beraber bir de engelli bir arkadaş ile şarkı söylüyorlar. Buraya kadar her şey normal. Bir ara kamera seyircileri çekerken Hakan Peker hoş olmayan bir üslupla rejiye “Beni çek, seyircileri değil” diyerek ayar vermeye kalkışıyor. Sonrasında da edepsizce programı terk ediyor. Gündem olmak için mi yaptı bilmem. Neticede gündem oldu. Fakat bugüne kadar efendiliğiyle tanınan Hakan Peker’e hiç yakışmadı. Hem de sahnede anlamlı bir tablo varken.