BU FUTBOLA ÇOK BİLE!

Mustafa YAŞAR 24 Kas 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Milli araya Kayserispor galibiyetiyle moralli giren Galatasaray bu süreci olaylı derbi kararları, cezalar, itirazlar ve sakatlıklar ekseninde geçirdi.

Buna karşılık Rıza Çalımbay ile tuhaf bir yol ayrımına giren Atiker Konyaspor, üçüncü kez Aykut Kocaman dönemine başladı.

Fatih Terim, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğunda Atiker Konyaspor karşısında Kayseri maçı ilk 11’ine göre 2 değişikliğe gitti.

Kayserispor ile oynanan maçın ilk 11'inde görev yapan, ancak lige verilen arada Fas milli takımında sakatlık geçiren Faslı Younes Belhanda ile antrenmanda sakatlanan Sinan Gümüş kadroda yer almadı.

Bu futbolcuların yerine Fernando Reges ve Eren Derdiyok’a şans veren Terim, sakatlıkları geçen Serdar Aziz ve Ozan Kabak’ı da ilk 11’de soyundururken, sakatlıktan çıkan bir başka isim Yuto Nagatomo’yu ise kenarda bekletti.

İlk 45 dakikada vasatı geçemeyen bir futbol izledik.

Çok top kaybeden Galatasaray pozisyon bulmakta zorluk çekerken, Atiker Konyaspor kontrollü, kontra atak oyunu ile sonuca gitmeye çalıştı.

Yeşil-beyazlılar, Jahovic ve Ömer Ali ile buldukları pozisyonları değerlendirebilse bunu başarabileceklerdi de.

Aynı Jahovic ve Ömer Ali ikinci yarının başlarında da çok önemli pozisyonları gole çeviremeyince Aykut Kocaman’ın kenarda haklı isyanına şahit olduk.

69.dakikaya kadar kazanma adına hiçte olumlu işler yapamayan Galatasaray bu dakikada Uğur Demirok’un kendi kalesine attığı enteresan golle öne geçti ancak sonrasında da bir varlık gösteremeyince penaltıdan yediği golle 1 puana razı oldu.  

Galatasaray haftaya ezeli rakibi Beşiktaş ile Vodafone Park’ta karşılaşacak. Geride kalan 13 haftada 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak fazlasıyla puan kaybeden sarı-kırmızılıların özellikle şampiyonluk yarışındaki rakipleri karşısında puan kaybı yaşamaması çok önemli ancak bu süreçte cezalı oyuncularını da çok arayacağı bir gerçek.

Atiker Konyaspor kazanabileceği bir maçı beraberlikle kapattı.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek’e dün çok iş düşmedi.

Serdar’ın hareketi penaltıydı. VAR’a gidilmesine bile gerek yoktu.

Galatasaray taraftarı ise soğuk havadan olsa gerek geçmiş haftalara göre Atiker Konyaspor maçına fazla ilgi göstermedi.

Penaltı kararı sonrası Hüseyin Göçek’e topluca küfürleri ve gerginlikleri ise hiç yakışık almadı.