BU KARTAL YÜKSEK UÇAMAZ

Mustafa YAŞAR 27 Oca 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Kartal'ı yüksek uçuramayan Abdullah Avcı ile Göztepe maçı öncesi apar topar yollarını ayıran yönetim şimdilerde yerine Sergen Yalçın'ı mı, Samet Aybaba'yı mı getirelim? diye karar verme aşamasındayken, dün Gürsel Aksel Stadyumu'nun açılış heyecanını yaşayan sarı-kırmızılıların karşısında takımın başında Şenol Fidan vardı.

İlk yarıda oynanan Galatasaray maçı öncesi alınan kötü sonuçlara kalmayan tahammülden sebep ‘kaybederse gider’ denilen Abdullah Avcı için kazanınca ve sonrasında Kartal bir de çıkışa geçince sonuçlara endekslilerin aksine hep şunu yazdım, söyledim.

‘Avcı tartışması bitmez, böyle gitmez’  

‘Ben bilirim’ demek değil maksadım anlayana daha ziyade skor yazarlığının geldiği noktaya dikkat çekmek.

Sonuç ortada.

Kartal’ı yüksek uçuramayan Abdullah Avcı ile Göztepe maçı öncesi apar topar yollarını ayıran yönetim şimdilerde yerine Sergen Yalçın’ı mı, Samet Aybaba’yı mı getirelim? diye karar verme aşamasındayken, dün Gürsel Aksel Stadyumu'nun açılış heyecanını yaşayan sarı-kırmızılıların karşısında takımın başında Şenol Fidan vardı. 

25.dakikada Halil Akbunar’ın aynı zamanda tarihe geçen golü ile zaten baskılı başladığı oyunda skor üstünlüğünü de eline geçiren Göztepe karşısında 38.dakikada son haftaların suskun ayağı Burak Yılmaz’ın penaltı golüyle beraberliği sağlayan Beşiktaş, sonrasında tutuk görüntüsünü devam ettirince uzatma dakikalarında Borges’in duran toptan bulduğu golle yüzleşti.   

Önde baskı yapamayan, kendi ceza sahası içindeki her topta kalesinde önemli tehlikeler yaşayan Kartal’ın üretkenlikten uzak görüntüsü ikinci yarıda da devam edince sahadan mağlubiyetle ayrılması da kaçınılmaz oldu.

Siyah-beyazlılarda eleştirilerin odağındaki isim kaleci Karius dün takımın iyileri arasında yer alırken, bu sezon ilk Süper Lig maçına çıkan genç oyuncu Rıdvan Yılmaz’da mücadeleci futbolu ile dikkat çekti.

Burak Yılmaz ise attığı penaltı golü dışında kaçırdıkları ile öne çıktı.

Dün 7.yenilgisini alan ve şampiyonluk ümitlerini şimdiden azaltan Beşiktaş için ligin geride kalan haftaları artık çok ama çok zor geçecek.

Abdullah Avcı’nın yerine gelecek teknik adam kim olur bilmiyorum ama şu net kim gelirse gelsin görünen o ki, istikrardan uzak bu kadronun başarıya gitmesi de aynı orantıda zor.

Göztepe çok istedi ve kazandı.

Yeni stat heyecanı gün boyu güzel anlara sahne olurken, bu statta oynadıkları ilk maçtan galibiyetle ayrılmaları da kendileri için bir o kadar güzel oldu.