​BU SEFER DE OLMAZSA…

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Aslında hikâyenin en can alıcı noktası 2018 Dünya Kupası adaylığımızın Platini denen "kılıksız" tarafından elimizden (ç)alınmasıyla yaşanmıştı.

Sayın Bakanımız geçen günlerde imzaladı, TFF de yarın UEFA Genel Merkezi’nde dosyaları teslim edecek ve 2028 ve/veya 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımız kesinleşecek.

İnşallah bu sefer birinden biri olur diyoruz yoksa bundan sonra dükkânı kapatalım ve bir daha hiç o tarafa bakmayalım ne Avrupa Şampiyonasıymış,  ne Dünya Kupasıymış organizasyon umurumuzda olmasın nerede yapılıyorsa oradakine katılmak için elimizden geleni yapalım o kadarla kalalım daha iyi.

Aslında hikâyenin en can alıcı noktası 2018 Dünya Kupası adaylığımızın Platini denen “kılıksız” tarafından elimizden (ç)alınmasıyla yaşanmıştı. Allem etmiş, kallem etmiş kendi ülkesine götürmek için vermediği rüşvet, yapmadığı tehdit kalmamıştı özellikle Francofon Afrika ülkelerini bizden döndürmüş oyları resmen satın almıştı. O turnuvayı bir şekilde yapabilseydik şimdi 2028 veya 2032 peşinde koşmayacaktık.

2028 için neredeyse bütün Birleşik Krallık var karşımızda bu sefer. İngiltere, Kuzey İrlanda, Normal İrlanda, İskoçya ve Galler Federasyonları ortaklaşa talipler beş sene sonra yapılacak turnuva organizasyonu için. Futbolun beşiği olmaları hasebiyle de şansları çok büyük elbette bize karşı.

2032 için ise İtalya var karşımızda aday olarak. İtalyan futbol adamlarının UEFA organizasyonlarındaki lobi ve kulis çalışmalarına aşina bizler için bu adaylık biraz zorlu olacak. Her türlü kanuni veya diğer yollarla delegelerin ikna edilmesi İtalyanlar için çocuk oyuncağı olduğundan 2028’den de 2032’den de pek fazla ümitli olmamak iyidir, daha sonra sükut-u hayale uğramamak için.

Yani radarda birinden kurtulsak sanki diğerine yakalanacakmışız ve ikisi de olmayacakmış gibi bir hissiyat var daha şimdiden bizlerde ama inşallah yanılırız, inşallah bu sene Ekim ayına kadar olan sürede bizim projelerimiz ve sunumlarımız daha etkili olur UEFA merkezinde.

Son yıllarda Spor Bakanlığımız önderliğinde TOKİ ile birlikte girişilen yatırımlarla Anadolu coğrafyamız birbirinden güzel onlarca stadyumla donandı daha da yenileri inşa aşamasında. 2028’e kadar ne alt yapı ne üst yapı hiçbir sorunumuz olmayacak hayırlısıyla, hatta seneye Almanya’nın başına istenmeyen bir şanssızlık gelip kim hemen organize edebilir bu işi deseler biz ona bile hazırız yani.

Biraz zor ama gene de biz Türkler zaten kolay iş sevmeyiz bizim her işimiz zor. Onun için enseyi karatmaya lüzum yok. Gün doğmadan neler doğar diyelim ve emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür edelim bu süreçte. (Tahsisat-ı mestureye bu iş için ilave bir fon koymakta da yarar var.)

Nisan yağmurlarının bereketiyle hepimiz güzel bir hafta dileklerimizle,