​BU SEFER MOBİLYA ARTIKLARINDAN GİYSİ

Yonca ORTAN 22 Oca 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Hatırlarsanız kasım ayında "Atıklarla Kurtulan Canlar" başlıklı yazımda tasarımcı İskender Uprak'ı konu etmiştim.

Hatırlarsanız kasım ayında “Atıklarla Kurtulan Canlar” başlıklı yazımda tasarımcı İskender Uprak’ı konu etmiştim. Sahiplendiği 4 yaşındaki köpeği Efe’den esinlenerek sokak hayvanlarına yardım amaçlı “Solo Uno” adında bir marka yaratan Uprak üstelik markasının ürünlerini de atıklardan yapıyor. Yani duble sosyal sorumluluk projesine imza atıyor aslında. 

İpek, keten ve pamuk gibi geri dönüşümlü elyafların kullanıldığı çok özel döşemelik ve perdelik kumaşlar dekoratif yastıklara, ev aksesuarlarına ve bebek odası takımlarına dönüşüyorken şimdi karşımıza bambaşka bir kurgu ile çıkıyor. Uprak bu kez mobilya parçaları ve döşemelik kumaşları birleştirerek ortaya yeni bir kreasyon çıkartmış. Bu yeni kreasyon döşemelik kumaşların üzerine mobilya parçalarını monte ederek ortaya çıkmış. Üstelik yine konsept ve malzeme aynı. Yine üretim atıkları ile üretim.

IMG_92222

Bu kıyafetler hem erkek hem kadın hem de çocuk kreasyonları olarak satışa sunulacakmış. Hatta bir kısmı gece kıyafetleri olurken gelinlik tasarımı bile yapmış. Dekoratif yastık, ev aksesuarları, puflar, sehpa ve masa örtüleri, koltuk şalları, abajur, çanta, ayakkabı, seccade, kuran çantası, tespih çantası gibi ürünler de bu kreasyonun ne kadar zengin olacağının sinyali aslında.

IMG_92162

Tabi ki bu projeyi yaparken yanına bir de mobilyacı iş ortağı almış Uprak. Ambiance Mobilya üretimden artmış mobilya parçaları ve kumaşlarını Solo Uno’ya veriyor İskender de markası adına bu kreasyonları üretiyor. İskender Uprak’ın Ambiance Mobilya’yı seçmesinin en belirleyici nedeni onların da İskender gibi bir hayvan sever ve hayvanların yaşamlarına duyarlı olmaları olmuş. Ambiance Mobilya yıllardır sürekli hayvan barınaklarına bağışta bulunmakla kalmayıp aynı zamanda da fabrikalarında bir çok köpek ve kedi besliyorlarmış. Bu Uprak’ı çok etkilemiş. 

IMG_92422

Yakında düzenlenecek olan bir fuara “Ambiance Mobilya” standında “Solo Uno”ya da yer vermiş bulunmakta. Hatta birlikte bir defile düzenlemişler bile. Bu defile 23-28 Ocak tarihleri arasında CNR’da gerçekleşecek olan 14. IMOB İstanbul Mobilyacılar Fuarının ikinci günü olan 24 Ocak Çarşamba saat 14:00 gerçekleşecek. Bir sürpriz de bu defileyi Anadolu Ateşi Dansçıları koreografisi eşliğinde seyretmek. Bu görmeye değer bir defile olacaktır, hiç şüphem yok. Orada olup zevkle izleyeceğim. Merakım şimdiden zirve yaptı bile. Tabi ki bu defileden elde edilecek tüm gelirleri “Ambiance Mobilya” ve “Solo Uno” hayvan barınaklarına bağışlayacak. En güzel yanı da bu.

Bu ilginç tasarım ve projeyi görmek isterseniz 24 Ocak’ta IMOB’da buluşalım.