BU SENE O SENE DEĞİL!

Aytekin AKAY 18 Eyl 2018

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Daha 4.dakikada gol yiyip, uzatmalarla 90 dakika boyunca gol bulamamak beceriksizliktir.

Trabzonspor taraftarı, Galatasaray maçından sonra sosyal medyada *buseneosene* tag’ı açtı. Galatasaray maçını yeniden tartışmaya açmaya gerek yok ama asla Trabzonspor’un sezon genelindeki performansının özeti olamaz. Bunu Alanya maçında daha iyi gördük. Gördük ki, Trabzonspor kendi evinde ilk dakikalarda baskılı oyunun karşılığını alıyor. Aynı şekilde baskı yediğinde de kalesinde gol görüyor. Alanya daha 5 dakika dolmadan golü buldu. Trabzonspor golden sonra topa sahip oldu, kanat beklerini ileriye gönderdi hatta Parreira ile gol pozisyonu bile üretti. Ama sonuç alamadı. Pareirra, Trabzonspor adına takımın en iyisiydi. Defans yaptı, hücuma çıktı, ters kademe yaptı, gol pozisyonuna girdi. Ünal Karaman’ın maç içinde defansı daha öne çıkartmasını bekledik ama yapmadı. Ünal hoca şunu yapabilir mi mesela, kendi takımından çok, rakibin ne yapmak istediğini gözlese. Bunu yapan hocalar başarılı oluyor.

Trabzonspor gol bulamadığı için eleştirebiliriz ama pozisyon sayısı tatminkar seviyedeydi. Onazzi ve Olcay’ın savruk oyununda Alanya’nın tam sahada basmasının etkisi çok. Burada Aytemiz Alanyaspor hocası Mesut Bakkal’a dikkat çekmek lazım. Normal şartlarda 1-2 gol daha bile atabilecek şekilde takımını atak oynattı. Allah ne verdiyse diyerek takımını kendi 18’ine çekmedi. Çok pozisyon vermediler ama Trabzonspor’un bulduğu gollük pozisyonlardan en az 2’si golle sonuçlanabilirdi.

Şimdi Trabzonspor Galatsaray’a 4 attı. Galatasaray Alanyaspor’a 6 attı. O halde Trabzonspor’un 10 farkla kazanması gibi bir denklem kuranlar bile vardı. Futbol matematik evet ama saha içinde matematik. Bu 90 dakikanın matematiğini Mesut Bakkal iyi çözdü. Alanyaspor’da Melih attığı ve kestiği toplarla maçın kaderini belirledi.