Vakıf Katılım web

BU TRABZONSPOR MUTLU ETMEZ!

Mustafa YAŞAR 20 Ara 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Süper Lig'de geride kalan son iki maçını kazanamayan, Türkiye Kupası'na da ilk turdan veda eden Trabzonspor'a dünkü galibiyete rağmen oynanan futbola bakarak 'Gelecek adına Abdullah Avcı'da çare olmadı' dersek yanılmış olmayız diye düşünüyorum.

Süper Lig’de geride kalan son iki maçını kazanamayan, Türkiye Kupası’na da ilk turdan veda eden Trabzonspor’a dünkü galibiyete rağmen oynanan futbola bakarak ‘Gelecek adına Abdullah Avcı’da çare olmadı’ dersek yanılmış olmayız diye düşünüyorum.

Avcı ile ofansif futbolun uzağında kalan bordo-mavililer, Çaykur Rizespor mücadelesine Hes Kablo Kayserispor ile oynadığı karşılaşmanın ilk 11'ine göre 4 farklı oyuncuyla çıktı.

Hafta arası kadro yetersizliğinden yakınan Abdullah Avcı savunmanın sağında Pereira'nın yerine Serkan Asan'a, orta sahada Abdülkadir Ömür'ün yokluğunda Flavio'ya, hücum hattında ise Bilal Başacıkoğlu'nun yerine Nwakaeme'ye, Diabate’nin yerine de Djaniny'e görev verdi.

Bu farklı kadro ilk yarıda adeta sahada yürüyüp futbol adına fark yaratamazken, rakibinden çokta farklı görüntüde olmayan konuk takım 36.dakikada tartışmalara sebep veren penaltı golüyle öne geçti ve devreyi önde kapattı.

İkinci yarıda biraz olsun silkinen ve gol yollarında arayışta olan Trabzonspor bu kez Rizespor cephesince tartışılan bir penaltı golüyle beraberliği sağlayıp sonrasında da öne geçmeyi ve maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi ancak 90 dakikaya baktığımızda oynadığı futbol yine tatminkar değildi.

Trabzonspor'un aldığı sonuçlar ve hafta içinde kupadan elenmesi başta yerel medya olmak üzere taraftarlarca da çok eleştirilmiş hatta Ahmet Ağaoğlu yönetiminin istifası bile istenmişti.

Dünkü galibiyet Karadeniz’de tansiyonu biraz olsun düşürecektir ancak oynanan futbol camiayı mutlu etmeyecektir.

Bordo-mavililerin en kısa sürede toparlanarak daha ofansif bir futbol oynamaya ve seri galibiyetlere ihtiyacı var.

Bunu başarabilirlerse ne ala, yoksa fırtına sahada değil ama yönetim ve Abdullah Avcı’ya doğru sert esmeye gebe.