"CESUR" İDARECİLER ARTIYOR

Yaşar İÇEN 26 Kas 2018

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
"Sakin" Türkiye tablosuna karşı adaylar açıklanıyor üçer beşer... Öyle veya böyle sandığa gidene kadar konuşacak dokümanlarımız var artık. Bu saatten sonra adaylara yönelik eleştiri ve övgü denizlerinde kürek çekmeye var mısınız?

Siyasete dair çok enteresan bir sükunetimiz var son süreçte. Geçmişteki aday polemiklerini, aşiret diretmelerini, maddiyatta güçlü isimlerin adaylık baskılarını şimdilerde pek göremeyince “yarabbi şükür” nidalarıyla sevinmekle birlikte “siyaseten yaşlandık mı” sorusu da aklımda beliriyor.


Yaşlılık unsurunu bilmem ama yorgunluk ve yıpranma konusunun altına imzamı atarım. 
“Siyaset fesadı” yaşadığımız son dönemde dizimizin, gönlümüzün, gözümüzün, dilimizin, zihnimizin ve sarf edecek cümlelerimizin feri kalmadı demek daha net bir açıklama olur kanaatimce.
Siyasi sükunetimiz konusunda bir de şu çok önemli faktör var; siyasete atılıp nemalanma dönemi ha kapandı ha kapanacak! 

Yeni sistem ile milletvekillerinin de dahil olduğu geniş bir yelpazedeki etkili ve yetkili makamlar memuriyet statüsüne oturtuldu.

Yakın zamana kadar kurum müdürlerinin, il ve ilçe mülki amirlerinin kabusu olan “etkili siyasi” baskısının azaldığını hatta bittiğini görmek sevindirici.
Kurum amirleri şu cevabı ve tepkiyi verebiliyor artık; “üzgünüm kendinizin, akrabanızın, dostlarınızın menfaatlerini gözettiğiniz isteklerinizi kurumumuza ve devletimize zarar vereceği gerekçesiyle kabul edemiyoruz... “Hay ağzınıza bin sağlık!

Ayrıca gözlemlediğim çok önemli bir detay daha var ki umuda dair içimize sular serpiyor. “Devlet, vatan, millet odaklı cesur idarecilerin” giderek arttığı! 
Vatandaşı; anlayan, dinleyen, içten seven, küçükleri evladı gibi büyükleri de anası ve babası gibi benimseyip sahiplenen bu cesur idareciler, menfaat temini için kapılarını aşındıran siyasilere kibarca çıkış yolunu gösterebiliyor artık!
Buradan hepsini yürekten selamlıyorum...

Yurtdışında siyaset yapan dostlarımızın mütevazi, sakin, egosuz, kibar, menfaatsiz mantığını en kısa zamanda ülkemiz siyasilerinde de görmeye başladığımızı görmek güzel... 

Sırt çantası ve metro kartını alıp birlikte sokakları arşınladığımız, gittiğimiz yerlerde herkes gibi sıramızı beklediğimiz yurtdışında vekillik görevini icra eden dostlarımızın huzur ve özgürlük duygusunu güzel ülkemin vekillerine de mutlaka tavsiye ediyorum.

Aday isimleri açıklandı fakat sandık başına gideceğimiz güne kadar bu isimlerde baki kalır mıyız, doğrusu pek emin değilim. 
Siyaseten bu kadar kaygan sürecin içindeyken netleşen aday isimlerinde değişimlerin de fazlasıyla olacağına inanıyorum...