ÇILGINLAR KULÜBÜ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Geçtiğimiz yıllara dönüp bakıyorum ve İstanbul'da canlı performansların sergilendiği kaliteli konser sahneleri iki belki üçü geçmezdi.

Ve gün geçtikçe canlı performans konser sahnelerinin olduğu mekanlarda artış görülmeye başladı. İki gün önce daha çok taze olan Dorock Xl Beşiktaş’ta Çılgınlar Kulübü’nü dinlemeye gittim. Hem mekan hem de ekip yeni. Beşiktaş’ın göbeğinde muhteşem bir mekan, çok güzel bir sahne olmuş. Ferah, ses sistemi kafa şişirmiyor, isterseniz açık alanda oturup konserin sesini dinlerken her köşeye koyulan ekranlardan sahnede olup bitenleride takip edebiliyorsunuz. Bence mutlaka aylık konser takvimini takip etmelisiniz, herkese hitap edecek farklı bir çok konsere ev sahipliği yapıyorlar.

Ve gelelim izlediğim eğlence dolu konsere; ‘Çılgınlar Kulübü’ birbirinden çılgın mı çılgın, enerjik mi enerjik, Türkiye’de ki en yetenekli dört genç(!) müzisyenin geçtiğimiz yaz başında Bodrum’da kurdukları en keyifli ekip diyebilirim. Eda& Metin Özülkü, Yeşim Salkım, Ferda Anıl Yarkın Çılgınlar Kulübünü büyük bir keyifle sunar... Geçmişten günümüze en duygusal, en unutamadığımız şarkıların hemen hemen hepsini büyük bir keyifle dinledim. Ama en şaşırdığım ise Metin Özülkü’nün ilk bestesini 9 yaşında yapmış olması. Bunca yıldır yakından takip ediyor olup bu özel bilgiyi sahnede öğreniyor olmakta benim ayıbım oldu. Böyle bir dörtlüyü aynı sahnede izlemenin keyfi çok ama çok büyük. Sahnede uçuşan espirilerde cabası; Ferda Anıl Yarkın’ın hala bekar olması, Yeşim Salkım’ın yaptığı evlilikler ve Eda & Metin Özülkü’nün 35 yıllık evlilik anıları ayrıca yüzünüzü güldüren bir bölüm oluşturuyor. Türkiye’nin en başarılı dört müzisyenini aynı sahnede hem dinlemek hem izlemek sınırsız keyif ve eğlence sunuyor. Bence bu projenin daha da büyüyüp keyifli bir müzikal sahnesine dönüşmesi gerekiyor.

 Uzun zamandır sahnede olan şarkıcılar genelde yanlarında ikinci birinin olmasını istemezken bi sahnede hem dört başarılı isim hemde  Eda Özülkü ve Yeşim Salkım yan yana. Bir müzikbilir ve müziksever gözü ile baktığımda Eda ve Yeşim çok keyifli ikili olmuşlar. İkisininde muhteşem enerjisi, güler yüzü, anıları ve  muhteşem sesleri ile birleştiğinde ortaya çıkan güzel bir müzik ziyafeti oluyor. Yanında bir de Ferda ve Metin eklendiğinde kesinlikle ilk fırsatta bu ekibi dinlemelisiniz diyor, hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın....