Vakıf Katılım web

COCU KREDİSİNİ BİTİRDİ

Mustafa YAŞAR 25 Eyl 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Olağan şartlardan söz etmek mümkün değildi maç öncesi.

Geçen sezon Kadıköy'de oynanan ancak yaşanan taraftar olayları nedeniyle tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçının ardından ilk kez karşı karşıya geldi iki ezeli rakip.

Ligde ve Avrupa’da aldığı kötü sonuçlarla ağır yaralı Fenerbahçe mutlak kazanmalıydı.

Beşiktaş içinde psikolojisi zor bir maçtı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, derbide Dinamo Zagreb'e 4-1 yenildikleri maçın ilk 11'inden 4 ismi değiştirdi.

Hollandalı teknik adam, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Michael Frey'in yerine Hasan Ali Kaldırım, Jailson Marques Siqueira, Andre Ayew ve Islam Slimani'ye şans tanıdı.

Kalede Harun Tekin'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Diego Reyes ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu.

Savunmanın önünde Mehmet Topal, Jailson yer alırken, kanatlarda Chahechouhe ile Ayew forma giydi.

Santrfor arkasında Yassine Benzia'ya görev veren Cocu, ileri uçta ise Slimani'yi oynattı.

Buna karşılık Beşiktaş,  UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg maçına göre 5 değişiklikle çıktı Fenerbahçe karşısına.

Siyah-beyazlılarda kart cezalısı Gary Medel'in yerine ilk 11'de forma giyen Atiba Hutchinson, bu sezon ilk kez oynarken, Sarpsborg maçında şans bulan Adem Ljajic, Gökhan Töre, Cyle Larin ve Enzo Roco bu kez yedek soyundu.

Şenol Güneş bu oyuncuların yerine ilk 11'de Quaresma,  Babel, Vida ve Tolgay Arslan’a görev verdi. 

İlk yarıda her iki takımın birbirini yokladığına şahit olduk.

Hasan Ali’nin direkte patlayan şutu dışında etkili olamayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın Babel ile bulduğu şık gole engel olamayınca tribünlerde homurtular iyiden iyiye yükselmeye başladı.

İkinci yarıda Coco’nun Eljif Elmas ve Valbuena değişiklikleri ile biraz olsun oyunda hakimiyeti Beşiktaş’tan alan Fenerbahçe 71’de Andre Ayew ile beraberliği sağladı ama mutlak kazanmak istediği maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

 Dünkü sonuç Fenerbahçe’deki sıkıntılı süreci sonlandırmayacaktır.

Tartışmaların odağındaki Cocu maç sonu neler söyleyecek bilmiyorum ama taraftar nezdinde kredisi derbi sonrası iyiden iyiye azaldı, hatta bitti.

Taraftarların maç sonu ‘Ersun Yanal’ tezahüratları da bunun göstergesiydi.

Beşiktaş ise istediğini almaya çok yaklaşmıştı.

Sakin kalarak ve topla çok daha fazla oynayan taraf olarak sonuca gitmeye çalıştılar ama 1 puanla yetinmek zorunda kaldılar.

Maçta beklenenin aksine herhangi bir olay yaşanmaması ve tartışmaya açık hakem kararlarının öne çıkmaması ise sevindiriciydi.