Vakıf Katılım web

ÇOCUKLAR- CUMHURBAŞKANI- KIZGIN DEMİR BÜKÜCÜLER

Yaşar İÇEN 26 Nis 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanım, çocukların değerini en az bizim kadar siz de biliyorsunuz. 23 Nisan'da yerinizi emanet ettiğiniz o cevhere bakışlarınızdaki sevgiyi ve mutluluktan dolan gözlerinizi mahcupça gizlemeye çalıştığınızı gördüm...

“Siz isteyin ben gerekeni yapacağım” demiştiniz yakın geçmişte.

Anneler, babalar, abiler, büyükanneler, dedeler, teyzeler, dayılar, çocuklar... Hepimiz haykırarak “evet lütfen hemen yapın” dedik ve yaşanan her çocuk istismarında, ölümünde, kıyımında halâ demeye de devam ediyoruz.
İdam mı, kimyasal hadım mı, zincire vurmak mı, kırbaç mı, dipsiz kuyulara atmak mı? Her ne olacaksa olsun artık!

Avrupa Birliği’nin ne diyeceği kimsenin umurunda değil! Aslına bakarsanız Avrupa Birliği de kimsenin umurunda değil. Birlik içindekiler çıkmaya uğraşırken, bizi almayacakları bu kadar net ortadayken neden girmeye çalışıyoruz onu da anlamış değilim.

Her çocuk istismarı ve katledilmesi sonrasında başlıyoruz türlü yollarla tepkimizi göstermeye. Ebabilleri çağırarak, kınayarak, lanetler yağdırarak, fotoğraflar ve mesajlar ile sosyal paylaşımlar yaparak ya da on dakika karanlığa bürünerek ne değişecek ki? Her zaman ki gibi hiçbir şey!
Tam aksine yaşanan trajedilere toplum alışıyor ve kimisi de entel dantel görünme egzersizleri olarak görüp dalıyor sosyal mecrada alengirli paylaşım salınımlarına!

Cumhurbaşkanım, çocukların değerini en az bizim kadar siz de biliyorsunuz. 23 Nisan’da yerinizi emanet ettiğiniz o cevhere bakışlarınızdaki sevgiyi ve mutluluktan dolan gözlerinizi mahcupça gizlemeye çalıştığınızı gördüm...
Devleti FETÖ’den arındırırken canla başla sizinleydik... Hizmet, huzur ve güvenlik yoksunu Güneydoğu’nun terör unsurlarından arınma sürecinde elimizden ne gelirse sizinleydik... Sınır ötemizde yaşanan savaş sebebiyle “mültecilere kapımızı açalım” dediniz baş göz üstüne dedik... Art arda gelen seçimler, ekonomik iniş çıkışlar, yurt içi ve yurt dışı sıkıntılar... Ve çok daha fazlası ile gönüllü olarak Türkiye adına hep sizinleydik.

Şimdi sizde bizimle olun lütfen! Yüreğimizin acılarla dağlanmasını artık istemiyoruz ve her kademenizin çocuk kıyımlarının derhal durdurulması için acil devreye girmesini bekliyoruz...

NE ÇOK MERAKLISI VARMIŞ KIZGIN DEMİRİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan “kızgın demiri soğutalım Türkiye İttifakı zamanı” dedi. Vatandaş oh diye derin bir nefes alsa da siyaset kazanı yine kaynamaya devam etti. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterirken “kurban olayım anlaştığınız hiç mi bişey yok” dedim defalarca siyasilerden gelen haberleri takip ederken.

“Dünya kuralıdır seçimlerde kızgın demiri dövmek. Seçim bitti hadi tekrar Türkiye olalım” dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Dediğine pişman ettiler adamı. Muhalefet ve Cumhur İttifakı içindeki bazı sesler ayrı ayrı kollardan başladılar ortamı germeye. Ayrıca CHP’nin seçim öncesi sergilediği mütevazi tavrı ile seçim sonrası popülist havalı tavırları da gözden kaçmıyor biline!

Sayın Cumhurbaşkanım siz siyaset cephesine, partilere, yanınızdakilere, karşınızdakilere değil yıllardır her mecrada yanınızda duran vatandaşların yüreğine itibar edin ve Türkiye İttifakı’na devam lütfen...