ÇOK RİSKLİ ÇOK!

Mustafa YAŞAR 10 Ağu 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Norveç'in Lillestrom takımını içeride 4-0, deplasmanda 2-1 yenerek Beşiktaş'ın rakibi olan LASK Linz için, Kartal'ın B36 Torshavn'a içeride 6 attığı maç sonrası yazımda 'Linz'e dikkat. Avusturya ekibi Torshavn kadar kolay lokma olmayacak' demiştim.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de maç öncesi basın toplantısında “İlk maçta gol yemeden kazanmak bir avantajdır" diyordu.

Dün oynanan futbol ve alınan tek farklı galibiyet gösterdi ki; Kartal için bu turdan bir üst tura uçmak hiçt de öyle kolay olmayacak.

Maça gelirsek…

Şenol Güneş doğru bir tercihle B36 Torshavn ile oynanan ikinci maçta hat-trick yapan Cyle Larin’e LASK Linz karşısında ilk 11’de şans verdi ama 85 dakika sahada kalan Larin bu kez etkisizdi.

Negredo ve Vagner Love’yi yedek soyunduran ve maçın sonlarına doğru oyuna alan Güneş,

Torshavn  maçlarında kadroya almadığı Pepe’yi de ilk 11’de başlatarak savunma güvenliğinin  önemini gösterdi.

İlk yarıda her iki takımın da çokça gol pozisyonları bulduğu maçta erken gelen Babel golü daha o dakikalardan itibaren ciddi direnç göstermeye başlayan Linz’i psikolojik olarak yıpratır diye düşündüm ama yanılmam çok sürmedi.

Konuk takım topa daha çok sahip olan ama aynı oranda üretken olamayan Beşiktaş karşısında her iki yarıda da oldukça iyi mücadele etti.

İkinci yarıda da ilk yarıdan çok farklı olmayan oyunda Beşiktaş farkı artırmayı başaramayınca bana göre çok riskli bir sonuç ile ayrıldı sahadan.

Yerimiz dar. Bitirelim.

Beşiktaş için evinde oldukça etkili oynayan Linz rövanşı bu tek farklı galibiyet ile çetin geçmeye aday.

Irkçı Avusturya taraftarları faktörünü de göz ardı etmemek lazım.

Gününde bir Beşiktaş zoru kolay edip istediğini alabilir ancak.

Umarım öyle de olur.