​ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİREN HASİP KAPLAN KAFASIDIR

İlnur ÇEVİK 11 Oca 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye'nin bir aydın kesimi, demokrasiye değer verenlerden bir kesim Halkın Demokrasi Partisi (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşması için büyük bir gayret içine girdiğini ve bunu da partiye yüzde 13 oy aldırarak başardığını hatırlar mısınız?

Türkiye’nin bir aydın kesimi, demokrasiye değer verenlerden bir kesim Halkın Demokrasi Partisi (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşması için büyük bir gayret içine girdiğini ve bunu da partiye yüzde 13 oy aldırarak başardığını hatırlar mısınız? Bunu neden yaptılar? Mecliste çok seslilik olsun, bu partinin de sesi olsun diye büyük çaba gösterildi…

 

O zamanlar bazı aydınlarımız ve demokrasiye gönül verenler HDP’yi bir Kürt partisi olarak değil de onu Türkiye’nin siyasi yelpazesinde duyulması gereken bir ses olarak görüyordu… Onu ırkçı ve ayrımcı bir parti olarak görmüyordu… HDP’nin içinde de bu görüşte olanlar vardı.

 

Zaten PKK yüzünden akamete uğratılan “çözüm süreci” de HDP içindeki ve onların PKK içindeki uzantılarının Türkiye’nin parçası olmaktan çok Türkiye’den ayrılma niyeti içinde olanların hesabı yüzünden bozulmadı mı?

 

İşte o yüzden Hasip Kaplan’ın ırkçı ve ayrımcı açıklamalarını yadırgamamak lazım ve HDP içindeki çarpık fikirlerin ortaya çıkması bakımından da hayırlı bir gelişme olarak görmek gerekiyor…

 

HDP eski Şırnak milletvekili Kaplan’ın yeni HDP Eş Başkanı’nın bir Kürt olması gerektiğini söylediği paylaşımları geçen akşam sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kaplan, paylaşımlarında HDP Eş Başkanlığı için adı geçtiği ileri sürülen Sırrı Süreyya Önder için de “Sırrı gitsin film çeksin” mesajını paylaştı.

 

Açıklamasıyla tepki çeken Kaplan sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan istifa ettiğini duyurdu. Kaplan sosyal medyada yaptığı istifa duyurusunda, "HDP’de görevim yok, 2 dönem kuralına takıldım HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var, açıklamaya üzüldüm, ırkçılık mı? Disipline mi? vereceksiniz, gerek yok, siyasetten de, partiden istifa ediyorum. Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım, bağışlayın" ifadelerine yer verdi.

 

İşte size Hasip Kaplan kafası… Bu kafa ile Türkiye’de siyaset yapmak isteyen Kürt kökenli vatandaşlarımız bir yere varamazlar. Birlikte yaşama kültürü, acıları ve sevinçleri paylaşma bu şekilde gerçekleşmez. Ama ne mutlu ki bu Hasip Kaplan zihniyeti Kürt kökenli kardeşlerimizin genelinde kabul bulmuyor.