CUMHUR İTTİFAKI: 'DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK'

Neşe BERBER 18 Şub 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Türkiye'nin her yerine gidiyor, herkesle konuşuyorum. 

Temel izlenimim insanlara gelen güven duygusu.. 'Cumhur İttifakı' ile bu daha da artmış. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikteliği bu duyguyu hayli artırmış.

AK Partililere ve Milliyetçi Hareket Partililere soruyorum, konuşuyoruz, “Biz aynıyız aslında; aynı milli kökten gelen, aynı maneviyattan beslenen siyasi partileriz. Aslında birbirimizden büyük farkımız yok. MHP 50 yıllık, AK Parti 17 yıllık parti. Dolayısıyla AK Parti yokken MHP vardı ve biz de ondan her zaman etkilenmişizdir. AK Parti ve MHP liderleri partilerin taban iş birliğini gerçekleştirdiler. Elbette bu aşamaya gelmek öyle kolay olmadı. Cumhur İttifakı büyük bir fırsat, egosu olmayan gerçekten büyük düşünen insanların anlayabileceği bir ittifak bu" diyorlar.

Benim MHP ve AK Parti tabanıyla yaptığım tüm görüşmelerde bir huzur havası seziyorum. MHP’nin adayları merkezi hükumetten aldıkları güçle, seçimi kazandıkları takdirde şehirlerine, seçmenine verdikleri sözleri tutabilecekleri ve daha fazla hizmet götürebilecekleri için çok daha güvenle çıkıyor sahaya. Onlara daha bir güven aşılayan bu durum seçmene yansıyor.

Cumhur İttifakı ile MHP muhalefet partisi görevini üstlenmiş gibi gözüküyor. Ülkenin bekası için ana muhalefete destek veren ama sorun gördüğü yerde de görüşünü bildiren ve düzeltilmesi yönünde çalışan bir parti ve lider görüyorum. Zira direkt Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gidemeyenler, şimdilerde MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sesini duyurmaya çalışıyor.

Meclis Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz gün kullandığı ‘Gaspıralı İsmail’in, 'Dilde, Fikirde, İşte Birlik' sözünü, AK Parti ve MHP birlikteliğinin esasına dayandırması sanırım Cumhur İttifakı’nı net olarak açıklıyor.

HERKES ONU MERAK EDİYOR

Malum herkes Binali Yıldırım'ı tanır ama, tanımayan halk merak ediyor. Özellikle AK Parti seçmeni olmayanların onu daha yakından tanımak istediklerini görüyorum. Zira bana bile bu soru çok geliyor: “Binali Yıldırım nasıl biri? Gerçekten göründüğü gibi mi, öyle esprili mi sahi?"

Esprili kişiliği, zaman zaman kendi için sarf ettiği özgüven yüklü sözleri ile halkın içinde büyük sevgi kazanmış. Kendi ile barışık bir siyasetçi Binali Yıldırım. Son olarak ifade ettiği “UIaşım ve trafik benim işim. Türkiye'de çözdüm, İstanbul'da da hayli hayli çözerim." sözleri özgüveni bir kez daha ortaya koyarken, “Sorunları, torunlara bırakmayacağız” sözleri ile herkesi bir kez daha gülümsetti.

Binali Yıldırım’ın ne kadar doğal ve içten biri olduğunu bana soranlara, merak edenlere.. Binali Yıldırım’a soracağım şu soru ile cevap vermiş olacağım sanırım.. Bana da bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Eğer Yıldırım bu sözleri sarf etmeseydi, ben bu soruyu soramazdım:

"Sayın Yıldırım, torunlara derken… Sizin torunlarınız yaşlarındakileri mi kastettiniz, yoksa henüz evlenip yeni çocuğu olan ve torun için daha 50 yıl bekleyecek kişileri mi?